Gratulerer med morsdagen

Gratulerer med morsdagen kjære mødre! Gratulerer til både mamma, mormor, farmor, bestemor, oldemor, stemor, bonusmamma, fostermamma, adoptivmamma, de som er mamma til pelsbarn, firbeinte mødre, de som har mistet, ja alle sammen. For det finnes mange slags mødre. Og felles for de alle er denne spesielle ryggmargsrefleksen om å passe på. Ta vare på det kjæreste man har i livet. Ordne og fikse, for at alle skal ha det bra. Og støtte og trøste. Selv i utmattelsen.

Som Wendy synger i Peter Pan: En mamma er «Den varme hånd som viser deg vei, når du er vrang, når du er grei». Og som Tommy i Tommy & Tigern sier – «Du får ikke bli mamma hvis du ikke kan fikse alt mulig». Da skjønner vi at en mamma er noe helt for seg selv. En slags «supermann» med forkle og symaskin, som aldri gir opp. Som kommer av betingelsesløs kjærlighet.

Å være mamma er noe man er for livet. Om man er ung, om man er gammel. Uansett hva som skulle skje. Og tankene mine går litt ekstra til de mødrene som ikke kan være sammen med barnet sitt i dag. De som har hatt det største tapet man kan ha. Så husk å holde litt ekstra rundt hverandre i dag. Skriv et kort, gi en oppmerksomhet, og gjør stas på akkurat din mamma ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *