Romjulskos

Vi har hatt en så utrolig fin romjul denne gangen. Ja den var litt annerledes, og ja vi var ikke helt friske. Men vi hadde en veldig fin ro. Selv om vi tidvis gjorde mer enn vi bruker å gjøre. 1. og 2. juledag handlet mest om slappe av og kose oss. Og en del av det var å gå tur med Anna på akebrettet. Det gjorde vi faktisk nesten to ganger daglig, hele romjula. Og hver gang jeg gikk ut og inn av døra og så på denne fine kransen som jeg hadde laget selv, ble jeg glad. Det er så mye julestemning i den.

Inne var det en annen ting som gledet meg litt ekstra. Nemlig julekorthylla vår. Den er alltid så koselig. Dog må jeg innrømme at noen av disse kortene hadde jeg bidratt med selv. For det var dessverre ikke så mange i år. Men til neste år skal jeg spre ordet om at jeg ønsker meg masse julekort. Både med bilder og av den gammeldagse typen med landskap eller en nisse på. Og det trenger ikke å stå så mye på kortet. God jul og fra hvem er evig nok for meg. For julekort gir meg en enorm glede. De er både koselige og nostalgiske.

Så hadde vi en aldri så liten gaveåpning på 1. juledag. Julaften ble nemlig litt hektisk, og det kan være greit å spre julegavene utover for de små. De største pakkene var til Anna fra oss. Og de to minste var til Mira. Og det var fint og koselig å gjøre det på denne måten. Da fikk Anna konsentrert seg mer om det hun pakket opp. Og Mira som dessverre mistet sin sosiale trening under korona, lå mesteparten av julaften under senga vår. Så nå fikk Mira også vært med.

Siden vi ikke visste hva som kom til å skje eller hvor vi skulle være når vi ble syke hadde vi kjøpt oss en backup-ribbe. Og den stekte jeg på kvelden 1. juledag sånn at vi kunne nyte den til middag 2. juledag. Svoren var ikke så mye å skryte av, men kjøttet ble veldig bra.

Noen var 2. juledagsfin mens hun klatret i trappa til hemsen. Hun er absolutt ikke noen liten baby lenger ♥

Vi hadde et gjensyn med en kjær venn. Ingen jul uten Poirots Christmas!

Og Mira slappet mest av på lune og varme plasser. For det har vært ordentlig kaldt ute. Fineste Mirapusen vår ♥

Og en dag kledde vi godt på oss og dro på overnatting til farmor og farfar. Se så søt Anna er i alle de fine strikkaklærne hun er så heldig å ha fått. Nyeste tilskuddet er denne jakka som hun har fått av gumor og gudfar. Den er fortsatt litt stor, så foreløpig fungerer den som kåpe.

Hos farmor og farfar var det så julepyntet og fint. Ordentlig lun og rolig stemning. Både jeg, Anna og kjæresten liker disse gamle karene som står i vinduskarmen så godt. Mon tro hvor gamle de er…?

Vel hjemme igjen fortsatte vi med romjulskosen. Avslapping, julefilmer, ny sesong av Den nye dyrlegen, lek, gåturer, aking. Så har vi fått mer og mer dagslys som dere ser. Det er så etterlengtet.

Og besøk har vi hatt. Både av oldebeste og gode venner som kom på romjulstapas ♥

Stemninga i vår julepyntede hytte har vært så god så god. Det var riktignok en del julepynt som aldri kom på plass. Sånn som appelsinen som ikke ble pyntet med nellikspiker i år. Men det har ikke plaget meg et øyeblikk. Jeg har nytt synet  av den med dette koselige båndet på, og virkelig kjent på at det kan være greit å fire på kravene og heller være tilfreds med det man har ♥

2 Comments

  1. Julekorthylla, så fint! Og så må eg smile godt av både Poirot og av «All Creatures Great and Small», for det er favorittar også her i heimen 😉 Håper de hadde ei okei feiring av jula trass sjukdom, eg fekk i alle fall ordentleg julestemning av dette innlegget. Godt nytt år, fine deg! ♥

    • Ida

      Bedre sent enn aldri, godt nytt år fra oss også fine du ♥♥♥ Og det er så koselig at vi er så like i smaken av serier og filmer 😉 Vi hadde en veldig fin jul, selv om den ikke ble helt som planlagt. Håper dere også hadde det ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *