God annerledes-jul fra oss

Vi klarte det. Vi kom oss til hytta. Til slutt. Klokken 10 på kvelden på lillejulaften var vi her. Og til tross for svigerforeldre som hadde vært helt fantastiske og handlet masse mat til oss, ryddet og vasket, strøket duker, satt på varmen, og til og med spurt om de skulle pynte til jul for oss, så var det et kaldt møte med vår kjære hytte. For det var jo lillejulaften. En dag man vanligvis bare nyter i ro og fred. Og det var så mye som ikke var på plass.

Så da var mottoet bedre sent enn aldri noe vi bare måtte holde fast i. Og det var på pur vilje to slitne koronakropper fikk flyttet en sovende Anna over til senga, pakket ut av en stappfull bil, satt alt på plass inne, og begynt på prosessen for å finne fram julehytta.

Ja det var mye som ikke ble helt som det bruker å være. Eksempelvis klarte vi ikke å henge opp grangirlanderne rundt de smale og høye kjøkkenvinduene. Og det er litt synd, for de skaper virkelig lunhet og julestemning. Men jeg «erstattet» de med å pynte litt ekstra på kjøkkenet. Jeg hadde heldigvis en stor mugge med furu stående, og lot kakeboksene med julemotiv få stå framme på kjøkkenbenken.

Og med litt stemningsfull julemusikk i bakgrunnen kom klementiner, røde juleepler, julekort, julegaver og blomster på plass. Og litt etter klokken 03.00 natt til julaften var juletreet endelig ferdig pyntet. Da måtte jeg flire litt for meg selv. Jeg som vanligvis pynter juletreet tidlig i desember.

Det ble ikke så mye søvn på meg denne natta. Men det var verdt det. For det ble veldig fint her. Og for en fin dag julaften ble! Annerledes ja, men likevel fin.

Jeg som vanligvis våkner rett opp til julestrømpen, smurte frokost og lekte med ei lita frøken først. Og det var bare bruddstykker av Tre nøtter til Askepott jeg klarte å få med meg. For julestrømpen, og spesielt innholdet, var så spennende for små fingre. Så klinket jeg til å bakte et valnøttbrød på formiddagen. På selveste julaften. Det har jeg aldri gjort ført. Men det var da jeg hadde ledig tid, og vi trengte brød. Og sant og si var det egentlig litt koselig. Selv om jeg aller helst bare skulle sittet i pysj og sett på tv. Men det kan vi gjøre igjen til neste år.

Og det ble julestrømpe, det ble litt Tre nøtter til Askepott, litt Reisen til julestjernen og litt Donald. Og det ble finstas, ribbe (som svigerfamilien var så snill å komme på døra med) kos, stemning, og julegaver. Det ble julaften!

Og selv om annerledesjula i dag har fortsatt med klesvask, hosting, støvsuging, tidvis mangel av smaksans, søppelrydding, og aktetur med ei lita frøken (man var jo aldri ute på 1. juledag før man fikk barn, ikke sant?), så syns jeg egentlig ikke det er så ille. For mens jeg sitter her og pusker på en malende Mirapus og ser på Harry Potter kjenner jeg meg så takknemlig. Jeg har mye, selv om ting ikke ble helt som vi planla. Og det er det man skal fokusere på.

God annerledes-jul fra oss ♥

One Comment

  1. Heilt nydeleg juletre! Godt å høyre at annleisjul blei fint likevel trass kald hytte, koronasjuke og sein pynting av juletreet. Håper forma er betre og at de koser dykk i romjula ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *