Litt førjulsstemning i kattelivet

Nå begynner det å bli litt førjulsstemning i kattelivet også. Det er ikke helt på samme måte som før, for vi er fortsatt litt slitne, og har en ettåring som skal ha dekket sine behov først. I tillegg har jeg vært syk i over en uke nå med noe som ligner mistenkelig mye på korona (men jeg får dog bare negative tester). Det er alltid ekstra kjipt å være syk i desember når det klør i fingrene etter å gjøre juleting. Men hva kan man gjøre?! Man må bare vente på at man blir frisk.

Så vi er litt sent ute, og ting som normalt ville ha vært på plass mangler enda. Men det har begynt å snike seg inn mugger med granbar, skåler med klementiner, julete duker, 0g nøtter. For selvfølgelig er nøtteskåla på plass. Både hjemme og på hytta.

Noen kakemenn har det også blitt (før smakssansene forsvant helt). Ingen førjulskos uten kakemenn! Denne duken er forresten også et «julete» bruktfunn jeg har glemt å vise dere. Jeg fant den til jul i fjor på Sandbukt for 50 kroner. Er den ikke fin? Den er sånn mørk vinrød, og dermed litt britisk i stilen. Akkurat sånn som jeg liker det.

Oppe på hemsen på hytta har jeg pyntet med nye gamle rutete putetrekk med et snev av rødt i. Det er ikke veldig «julete», men akkurat passe for en liten koseplass med utsikt over stua, juletreet og adventsstakene.

Juletreet på hytta er kommet fram, men vi har ikke pyntet det enda. Vi tenkte at Anna måtte venne seg til det først, i håp om at hun ikke skal plukke ned for mye av juletrepynten når den kommer på. Hehe, vi får krysse fingrene. Men se så koselig og stemningsfullt det er selv bare med juletrelysene.

Så er det kommet litt smågreier rundt om kring. Dette søte lille stoff-juletreet som jeg kjøpte med tanke på Anna i fjor har jeg hengt opp på kjøkkenet. Tanken er at hun skal få ha det på et eget lite juletre på soverommet sitt i framtiden. Hun vet nok at det er hennes, for rett før jeg hang det opp klarte hun å smake litt på toppen av treet. Kan dere se det?

Og sist gang vi var på hytta bakte jeg faktisk et lite julebrød. Vanligvis baker jeg det bare én gang i løpet av desember, men vi fikk så lyst på det at jeg kjente det var helt greit å gjøre det litt annerledes i år. Og nam dette var godt. Med brunost og gräddost, og en kopp te på siden. Det ga ordentlig julestemning det.

Og mens jeg satt ved kjøkkenbordet og spiste julebrød satt Mira og stirret ut av vinduet i håp om å få se et ekorn eller to. Mon tro om Snipp og Snapp er der ute?

Skjønne og gode Mirapusen vår ♥ Jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har like mye tid til henne som før. Men heldigvis har hun og jeg fått litt ekstra tid sammen mens jeg har ligget syk. Da har hun passet på meg og fått masse kos og klø i retur.

Så har jeg vært innom Postludium og handlet gamle julekort for å bruke som fra-til-lapper. Jeg sliter nemlig med å finne noen jeg liker, så da ble det dette som er løsningen på det i år. Og dette her det er virkelig god gammeldags julestemning. Det er nesten så jeg får lyst å henge de opp som pynt.

Og når julegavene ble pakket inn til toner av Chris Rea Og Nat King Cole, ja da fikk vi ordentlig førjulsstemning i kattelivet. Og se så fine pakkene ble. Det er som vanlig småblomstret papir, fløyelsbånd og bjeller det går i. Og nytt av året er en nydelig tapet som jeg kjøpte på Rusta. Tapet er forresten perfekt å bruke til gavepapir.

Åååh, nå kjenner jeg at vi skal ha mye kos framover. Selv om tida går litt fort. Tenk, i dag er det bare to uker til jul! Gleder du deg? Og har du fått gjort alt du har ønsket å gjøre hittil i desember?

2 Comments

  1. Eirin

    Åh, for en fantastisk duk! Jeg har fortsatt ikke spist kakemenn, men nå ble jeg veldig fristet. Kanskje jeg får ordne meg det til helgen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *