Julete bruktfunn

Jeg har gjort noen julete bruktfunn i løpet av denne høsten, så de må vi se litt på. Vi får starte med denne nydelige adventsstaken i messing som jeg fant på loppemarkedet på Krabbelv. 50 små kroner betalte jeg for den, men så manglet den en lyspære sånn at jeg måtte kjøpe det i tillegg. Dessverre så måtte jeg bytte ut alle de gamle glødelyspærene, for man skal visstnok ikke mikse ledlyspærer og glødelyspærer. Det var synd for det er så fint og behagelig lys i de gamle lyspærene.

Men det ble bra med det nye lyset også. Og jeg må si at dette var et godt bruktfunn for jeg har vurdert å kjøpe akkurat denne adventsstaken i flere år. Dette er nemlig en klassisk adventsstake som har vært på markedet lenge. Men prisen på over 1000 kroner har nok vært utslagsgivende for hvorfor den aldri har funnet veien til kattelivet. Men akkurat denne staken er gammel for på prislappen på eska står det «BOHUS 349,- «. Derfor vil jeg gjette at den er ca. 10-15 år gammel. Ja kanskje enda gamlere. Men jeg syns ikke den bærer preg av det. Og stilen er jo gammeldags uansett.

To nye mugger har jeg også funnet, hvorav den ene er ordentlig julerød. Denne blir nok fin med granbar oppi. Jeg tror den kostet 40 kroner på Sandbukt. Og den hvite kostet 50 kroner på Postludium. Den gir meg litt sånn landlig fransk følelse.

På Krabbelv fant jeg også denne koselige juleduken for 250 kroner. Mønsteret er ikke brodert for hånd, men det har den feelingen likevel.

Jeg kjøpte den med tanke på kjøkkenbordet, men ser nå i ettertid at den mest sannsynlig er sydd for et salongbord. Sånne litt store gammeldagse salongbord. Men jeg tror den kan bli like fin på kjøkkenet. Og det beste med den er at kjæresten liker den så godt. Han sier at den minner han om barndommens jul. Sånt blir jeg ekstra glad for ♥

Denne Greengate-skåla i rødt og julete mønster fant jeg også på Krabbelv. Den betalte jeg bare 10 kroner for og det er ganske så fantastisk for jeg minnes at disse skålene kostet mellom 150 og 200 kroner en gang i tiden. Jeg kan ikke si annet enn at jeg elsker å kjøpe brukt!

Den har fint mønster inni også.

Noen teskjeer og juletrepynt i halm har jeg også plukket med meg hjem. Alt for 10 små kroner.

Så har jeg funnet mye i en kategori som opptar meg mye for tiden. Nemlig barneklær. Barneklær koster mye penger, ja selv om plaggene er nokså små. Og barn, og spesielt små barn, vokser jo så fort at de ikke rekker å slite så mye på klærne. Derfor er det veldig fint å kjøpe brukte barneklær. Man kan spare mye på det. Og noen ganger kan man være ordentlig heldige å finne klær som er ubrukt. Enten med lappen på eller klær som bare er vasket og som har ligget i skapet.

Denne cardiganen med reinsdyr er ett sånt kjøpt. Helt ny og nydelig søt, for 170 kroner. Fargene er kanskje ikke så julete, og vi blir jo selvfølgelig å bruke den utover jula, men det er noe med den som likevel gir meg litt julefølelse. Er dere ikke enig?

Også ble jeg glad når jeg kom over dette rutete Newbie-skjørtet som er noen år gammelt. Jeg hadde sett det i noen salgsgrupper på Facebook en stund, men aldri rukket å bli med i budrundene. Derfor tok jeg litt hardt i på prisen og bød 150 kroner for det (pluss frakt) for å sikre meg det. Hehe, det er sånn man gjør når man virkelig vil ha noe. Det er i alle fall helt perfekt til jula, og jeg syns det passet så godt til denne søte bodyen som vi hadde fra før. Kanskje dette sammen med en hvit strømpebukse blir antrekket til selveste julaften.

Litt mer reinsdyr fant jeg også da jeg kom over denne supersøte ullkjolen fra det norske utgåtte merket Memini. Det er så trist at de har sluttet for disse klærne er virkelig fine. Men heldigvis er det mye fint brukt å finne på både Finn.no, Facebook og Tise. Og mange bruker dette som penklær som igjen ikke blir brukt så hardt og mye. Denne kjolen for eksempel var nesten som ny. 150 kroner betalte jeg for den, og siden den er litt stor tror jeg Anna kommer til å bruke den mye gjennom hele vinteren. Vi liker nemlig reinsdyr hele året. Og fargen er litt sånn vaniljegul som jo også passer til påsken. Hehe, så da får vi se om jula varer helt til påske?

Se så søt og fin ♥

Så fant jeg noen leker til vår lille frøken på posesalg. Dette sammen med et gammel sausenebb, en topp, et par barneski, og masse bestikk betalte jeg 40 kroner for. Tenk så billig! Disse er jo ikke så julete i seg selv, men tanken var at de skulle være julegaver. Dessverre klarte jeg ikke å vente til jul, så jeg ga Anna elefantbamsen rett etter at jeg hadde vasket den. Hun trenger nemlig flere leker. Men teserviset har jeg pakket bort, og med nærmere ettertanke lurer jeg på om jeg ikke skal vente ett år eller to sånn at hun ikke knuser det. Kanskje det får bli en julegave da.

Sånn ser det ut hvis vi zoomer inn. Er det ikke søtt? Nå må jeg bare finne en tekanne som passer til det.

6 Comments

 1. Bruktfunn, altså! Det å kunne finne noko unikt, noko som er eit kupp, noko som skaper nostalgi, alt samstundes som ein sparer miljøet, kva er det å ikkje like?! 😉 Likte særskilt godt dei to muggene og duken, men alt var jo fint ♥ Ja, takk til fleire bruktfunn 😀

  • Ida

   Så fint du skriver Silje ♥ Det er akkurat sånn det føles å handle brukt. Unikt, nostalgisk, miljøvennlig, billig, spennende. Jeg håper flere og flere finner gleden i å handle brukt. For dette koser vi oss med ikke sant? 😉

 2. Kari

  Så mange nydelige loppefunn.
  Jeg kjøpte akkurat denne adventstaken i 1982. Da hadde jeg ønsket meg den i noen år.
  Ønsker dere en fin adventstid. ❤️🌲❤️

  • Ida

   Tusen takk for en utrolig hyggelig kommentar Kari ♥ Ja, tenk 1982! Da var ikke jeg født en gang. Så denne adventsstaken bare varer og varer. Har du den fortsatt? Den er jo som jeg sa – en klassiker 😉 Ønsker deg også en riktig fin adventstid.

 3. Eirin

  Så mange fine bruktkjøp! Jeg fikk dessverre ikke med meg bruktmarkedet på Krabbelv denne gangen, har også funnet mange fine juleting der før. Her på Kræmer åpnet det nettopp en ny blomsterbutikk (Interflora) og da tenkte jeg på deg, haha. Kanskje litt spesielt, men jeg hadde nettopp kost meg med å lese bakover i arkivet ditt – så mulig det var derfor 😉

  • Ida

   Hehe Eirin, nå fikk jeg det største smilet om munnen, og kjenner meg utrolig varm i hjertet ♥ SÅ koselig at du tenkte på meg når den nye blomsterbutikken åpnet 😉 Det betyr masse for meg skal du vite! Jeg som er så glad i blomster, og virkelig, virkelig trenger en sånn butikk for å fortsette å utvikle kreativiteten min. Dette kan forhåpentlig bli en slags erstatter for Sonja Blomster for meg. Kreativiteten har nemlig fått seg en liten knekk det siste året av å «bare» kunne handle bunter på Mester Grønn. Det er dessverre også begrenset hva man kan bestille der også. Nå ser jeg mange nye muligheter i horisonten, og gleder meg til å dele og inspirere enda mer. sender en god varm klem til deg Eirin ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *