Et lite hei

Hei fra oss i kattelivet. Og takk for sist. Det ble dessverre tidenes lengste bloggpause på meg siden jeg startet å blogge i oktober 2016. Men det har en naturlig forklaring.

Her lever vi nemlig under litt andre forhold enn vi normalt bruker å gjøre på denne tiden av året. Vi som vanligvis bruker å ha levende lys, granbar i mugger, julenøtter i skåla og en fot halvveis inn i jula, lever med pappesker, montering av flatpakkede ting fra IKEA, sene arbeidskvelder, dager som løper av gårde, og kropper som er så slitne at vi ikke klarer så mye annet enn å bli liggende når hodet treffer puta på sofaen. Puh! Like slitsomt som å lese denne laaange setninga 😉

Det ble rett og slett litt mye for oss med oppussing av ny leilighet, nedpakking i den gamle, utbygging på hytta, en aktiv ettåring, jobb, og dårlig helse på samme tid. Og ikke spør hvordan vi klarte å få alt dette til å havne samtidig. Jeg har klødd meg litt i hodet over det.

Men det er nok mest sannsynlig på grunn av litt for dårlig planlegging og skikkelig uflaks. Oppussinga av leiligheta skulle jo ikke dra ut så lenge, og utbygginga på hytta skulle normalt sett ha tatt lengre tid. Hvor ofte skjer det liksom at noen som helst slags byggeprosjekt er tidlig ute? Haha! Pluss at midt i det hele knakk tannroten som porselenstanna mi står på. Så når går jeg gjennom en omfattende prosess med å få bro.

Så vi har luksusproblemer i fleng. Men luksus blir ikke helt luksus når man blir så slitne som vi er nå. Det var det en god venninne som sa til meg her om dagen.

Og i løpet av den samtalen ble jeg også minnet på hvor viktig denne tida på året er for meg. Hvor stor del av livet mitt det er. Det er jo derfor jeg alltid starter så tidlig med jula. For å få nok tid til å nyte så mye som jeg ønsker. Og at det ville være synd å ikke kunne nyte noe av det i år fordi vi er for slitne. For tenk, jeg har ikke pyntet med en ørliten ting en gang som kan minne om jul her hjemme. Og på hytta har vi bare så vidt begynt å pynte fordi vi nesten aldri har tid til å dra dit.

Derfor måtte vi ta en avgjørelse som var litt trist, men samtidig veldig viktig.

Vi blir å avvente med den store flyttingen til nyleiligheta til etter nyttår. Det er ikke verdt å slite seg ut for å komme seg inn før jul. Spesielt ikke når vi skal tilbringe selve jula på hytta, og har det helt fint i den gamle leiligheta vår. Ja den er liten og trang. Men vi koser oss fortsatt her. Og får vi satt opp litt ting og tang som vi ikke trenger nå i den nye leiligheta, så frigjør vi jo litt plass.

Så nå tar vi hverdagene tilbake. Nå tar vi førjulskosen tilbake. Nå skal jeg pynte og gjøre det koselig og stemningsfullt i hver krik og krok (etter jeg har hvilt meg litt først). Og jeg gleder meg sånn til å vise og lære Anna om alt dette fine. Gi henne gode forutsetninger for å bli en like juleglad person som mammaen sin. Og Mira skal være sammen med meg når jeg pakker julegavene på gulvet. Med gavepapir og bånd liggende over hele stua mens Nat King Cole synger The Christmas Song i bakgrunnen. Dette blir koselig.

Og forhåpentlig skal jeg klare å dele litt med dere leserne også. Nå krysser vi fingrene for skikkelig god førjulstemning på bloggen framover. Eller novent (november som møter advent) som det nå heter. Jeg gleder meg ♥

4 Comments

 1. Eit lite hei tilbake 😉 Skjønner godt at når alt det der kom samstundes, blei det mykje, og det høyrest på ein måte fint ut å senke tempoet og vente med resten av flyttinga til over nyttår. Jula er ikkje funne fram her i huset, men stearinlyshygge er det no i heimen ♥ Varm novemberklem! ♥

  • Ida

   Sender en god og varm klem tilbake til deg Silje ♥ En av kattelivets trofaste følgesvenner gjennom mange år. Takk for at du alltid kommer innom, og for at du legger igjen så fine ord ♥

 2. Hei Ida!

  Åh, er det ikke lett å havne i den klemma? Jeg føler at vi her hjemme ender opp der altfor ofte. Jeg beunderer dere uansett for å hive dere på alt det dere gjør, vi har nesten utsatt alt av prosjekter her i huset og ting er fortsatt, selv noen år etter vi har flyttet hit, er ting ganske kaotisk flere steder i huset. Men vi gjør små fremskritt hver uke. Ta dere god tid, slapp av og hent energi i den fine desembermåneden som kommer. Hvil! Jeg gleder meg til å se alt det nye som kommer her etter hvert ♥

  • Ida

   Takk kjære du ♥ Jeg ønsker jo selvfølgelig ikke at andre skal ha det kaotisk i livet sitt, men det er så godt å høre at flere også opplever livet litt sånn. Det er en trøst i å være flere ♥ Og vi burde nok alle prøve å ikke strekke oss så langt etter ting, men heller bare nyte det vi har akkurat her og nå. Å leve er viktigere enn å drukne i alt man føler man må ha og ordne. Også er det viktig å se hva man faktisk klarer. For fremskritt er fremskritt uansett hvor små de er 😉 Der er kjæresten mye flinkere enn meg. Igjen takk Anna ♥ Du får meg til å ville blogge enda mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *