Elle melle…

Hei fra oppussingsland. Her har vi overtatt den nye leiligheta vår og alt som står i hodet på oss for tida er fargekoder, glans på maling, og haugevis av tapeter. Prøver er kommet i posten, og Fargeriket er flittig besøkt. Jeg har sett gjennom og studert utallige permer med tapet. Spesielt fra Boråstapeter. I tillegg har jeg sett alt for mye på familietapeter.no, pinterest og instagram.

Men det er sannelig ikke lett å bestemme seg. Det er ordentlig elle melle… Og det til tross for at det bare er to rom som skal tapetseres. Men det er måte på hvor mye tid det er lov å bruke på sånt. Det kan nesten blir for mye. Til slutt ser man bare farger og mønster gli over i hverandre i et evig kaos. Øynene går i kryss.

Heldigvis har vi bestemt oss for tapet til Anna sitt lille rom, som senere skal bli mitt syrom. Det blir denne tapeten fra Boråstapeter som heter Love i beige og hvit.

Er den ikke fin? En litt gammeldags tapet som passer like godt til barnerom som til syrom. Jeg tror det blir veldig bra. Det som er vanskelig nå er tapet til soverommet vårt. Jeg har så lyst å være vågal og velge en William Morris-tapet med dristig mønster. Men der klarer jeg ikke å finne en klar favoritt og da er det alt for mye penger det er snakk om. Også har jeg også lyst å tørre å velge noe med farger. Ikke noe voldsomt, men noe mer enn beige og hvit. Kanskje noe med litt grønt i. Eller litt blått. Eller mørk gammelrosa. Også liker jeg at det er mer enn to farger i tapeten. Sånn som denne grønne fine saken fra Boråstapeter. Den har også et snev av terrkottafarge i seg.

Men her føler jeg meg heller ikke modig nok. Tanker som at tenk om jeg blir lei av den har dukket opp mer enn én gang. Og denne som heter Vintergröna får jeg ikke kjæresten med på heller. Han mener at det ikke er helt vår farge. Men jeg leker med tanken om å kanskje ha den i en gang eller på et gjesterom en gang senere.

Men en tapet som jeg ble overrasket at jeg fikk kjæresten med på er denne som heter Waldemar i fargen blågrå. Den er fra serien Anno som er basert på gamle tapeter som er funnet i gamle slott og herregårder. Så her snakker vi en tapet med kulturhistorisk arv. Den er litt spesiell, for på nært hold ser den litt stoffaktig ut. Nesten som den er vevd. Og jeg må si jeg liker Waldemar godt. Den har jo riktig farge for et soverom. Men blir den for voldsom? Tar den for stor plass? Vi har ikke et veldig stort soverom.

Nora er en annen favoritt fra Anno-serien. Og denne i brun, beige og litt orange er nok den som ville passet best hos oss. Men her ser jeg ganske fort at denne ville blitt for «mye». Uansett hvor godt jeg liker den.

Acanthus i rosa fra Boråstapeter har også vært grundig vurdert, og er ikke lagt helt på hylla enda. Men her er jeg også litt redd for at det blir for rosa.

Derfor har vi også sett på det samme mønsteret i hvit og beige. Men denne er litt skarpere enn vi ønsker.

En fin tapet i samme genre er Högstatorpet fra Duro. Og det fine med den er at den er litt mørkere. Noe som jo er bra på soverom, for da får man sove bedre. Men så kommer tvilen snikende her også. Blir den for mørk? Er mønsteret for stort? Jeg som jo liker småblomstret mønster best.

Derfor har jeg vurdert denne fine saken. En god gammel favoritt hos meg. Gysinge fra Duro. Jeg liker den faktisk så godt at jeg for noen år siden kjøpte meg en rull som har blitt flittig brukt til både gavepapir og et bilde i stua på hytta. Men det dumme med denne er at jeg tror den kan bli for «urolig» for et soverom. Den ville nok vært perfekt for en gang, men i et soverom kan den bli litt for mye.

Og til slutt vurderer vi Wilma fra Sandberg i egghvit. Vi venter fortsatt på tapetprøven fra Fargeriket, men denne har jeg sett fungere godt i flere soverom på bilder. Det er en koselig og gammeldags og nøytral tapet. Derfor tenker jeg at den blir å passe til alt av sengetøy vi har. Men her igjen lurer jeg på om vi safer…?

Hva syns dere? Hva ville dere valgt? Mørke eller lyse farger? Nøytrale eller markante? Stormønstret eller småmønstret? Kom gjerne med tips. Det blir jeg alltid så glad for ♥

3 Comments

 1. Heidi Hamberg Ruud

  Heia Ida😊 skjønner godt du ikke klarer å bestemme deg. Masse flotte tapeter.
  Jeg syns den som hete Waldemar i fargen blågrå var finest av di tapetene. Men det er vanskelig. Størrelse på rommet. Hvordan seng og gardiner. Og gulvet også.
  Men uansett valg blir det sikkert kjempeflott.
  Lykke til med oppussinga😊👍❤️

 2. Oi, her var det mange fine tapetmønster! ❤️ Veit ikkje om eg har ein superfavoritt, men må seie at Waldemar i den blågråfargen ser nydeleg ut 🙂 Spennande med oppussing, håper de alle har hatt ein fin sommar, klem! 😀

  • Ida

   Hihi, så artig at du likte Waldemar så godt 😉 Det gjorde vi også ♥ Og oppussing er både spennende og slitsomt. Men jeg tror det her blir veldig bra 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *