Mine siste bruktfunn

Et par uker før påskeferien kom en av mine beste venninner og hentet meg for en ordentlig bruktfunn-runde. En sånn runde som dette hadde vi faktisk ikke hatt siden før pandemien, og vi skulle besøke ikke mindre enn tre bruktbutikker. Remiks-butikken, Edels Antikk & Vintage, og Gjenbruk. Det var så herlig å sitte i bilen og skravle og glede seg til alt fint vi skulle finne. Og akkurat som i før-pandemi-tid hadde vi ikke i nærheten så lang tid som vi trenger i hver butikk. Spesielt ikke i Remiksbutikken der man alltid finner så mye. For meg ble det ikke mindre enn tre fulle poser. Her er det jeg fant:

En gammel melsikt til hytta for 20 små kroner. Den henger nå på veggen sammen med kobberkasserollen og rivjernet og bidrar til enda mer gammeldags hyttestemning.

En gammel skål, en brødkurv i rotting og en ildfast form til den nette sum av 70 kroner. Alt skal få bo på hytta.

Sånn ser skåla ut, og husker jeg ikke feil er den fra Stavangerflint. Dette er for øvrig en perfekt størrelse for servering, og jeg kan nesten ikke få for mange skåler som denne.

Så fant jeg enda mer gammelt bestikk. Jeg tror jeg betalte 40 kroner for alt dette.

Eggeglass trengte vi også til hytta. For det må man jo ha i påsken. Fløtemugger får man heller aldri for mange av. Og hele fire blomsterpotter hadde jeg med meg hjem i posene. Tre i terrakotta og en hvit som egentlig var en krukke men som jeg blir å bruke som blomsterpotte. Alt til 90 kroner til sammen.

Er ikke denne fin? Den hadde et helt ukjent stempel under, også fulgte det med et lokk som egentlig ikke passet. Men for meg gjorde det ingenting da jeg ønsket meg en sånn en til blomster. Til narsisser i påsken og svibler i jula. Ja, jeg tror til og med en julestjerne kunne blitt fin oppi denne.

Mer blått til hytta fant jeg også i disse fine tefatene. To britiske og ett i stråmønster fra Jæger. 15 kroner betalte jeg for de to til høyre, og 20 kroner for det til venstre. Det meste er dyrere på Edels Antikk & Vintage.

Et par gamle lysestaker fikk også bli med hjem. Jeg har to av disse fra før av, og syntes prisen var blitt nokså stiv da jeg betalte 5 kroner per stykk for de forrige, og 45 kroner per stykk for disse to. Men sånn er det hvis det er høy etterspørsel. Og lysestaker finner jeg mindre av nå enn før.

Til stue og soverom fant jeg en hvit linløper, en liten duk som skal få bo i brødkurven, et gammelt heklet putetrekk, et vinrødt putetrekk som vi allerede har likens i byen og et riktig gammelt hvitt bomullsputetrekk med broderier. Sånne som er så myke å sove på. Sånn som jeg har flere av fra før. Dette betalte jeg 120 kroner for. Bortsett fra bomullsputetrekket med broderier som kostet 150 kroner på Edels.

Så hadde jeg fått noe fint i posten også, etter å ha gjort et godt funn på Finn.no. To gamle piknikkurver til 250 kroner. Sånne kurver som dette er perfekte til å ha på hytta. Både til piknik, bålturer i fjæra, skogsturer, eller bare til å pynte med. Jeg hadde påskeegg oppi den ene i påsken. Deere skal selvfølgelig få se bilde.

Var ikke det mange fine bruktfunn? Jeg er i allefall veldig fornøyd. Og kanskje aller mest fordi det var så koselig å dra på bruktfunn-runde med venninna mi. Akkurat som i gode gamle dager ♥

2 Comments

  1. Bruktbutikkar og alle dei fine gamle, unike funna! ♥ Her var det mange godbitar, det skal vere sikkert og visst 😀 God sundagsklem til deg og dine ♥

    • Ida

      Stooor søndagsklem tilbake til deg. Fine, gode Silje ♥ Jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har fått lagt igjen noen ord på bloggen din den siste tida. Men du skal vite at du har vært i tankene mine ofte ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *