Aye Yai Yai

Forrige uke gikk vi fra dette. En snikpremiere på verandasesongen med hageinspirasjon, solbriller og et glass orange creamsicle.

Og dette. Sola som glinset som diamanter i havet. Med en temperatur som ble så varm at jeg måtte ta meg en pause innendørs.

Til dette. Full vinter igjen. Jeg som akkurat hadde trimmet både Tante Solbærbusk og alle spireaene. Det ble en stor kontrast. Og en liten nedtur hvis jeg skal være helt ærlig. Hadde det vært snakk om et lite blaff, noen dager, hadde det ikke gjort så mye. Bare litt «tinarsny» som vi sier her oppe i nord. Men nå måkkes og skrapes det snø på veiene om nettene. Lufta er bitende kald. Og langtidsvarselet sier at dette skal vare. Mai kommer til å fortsette å være kjølig. Akkurat det motsatte av det jeg ønsket meg.

Og som om ikke det skulle være nok for en hageentusiast som hadde ønsket å kunne starte blomstersesongen litt tidligere, så testet jeg positivt for korona også. Noe jeg absolutt ikke anbefaler samtidig som man er gravid. Jeg har altså vært så dårlig. Hatt halsbetennelse på speed, mistet stemmen, hatt feber, slitt med pusten på grunn av uendelige mengder slim, mistet både smak og luktesans, og sovet alt for lite og dårlig. Og jeg som har vært så forsiktig. I over to år. Brukt munnbind og antibac i samtlige butikker. Vasket matvarer. Vært tilbakeholden med å treffe mange.

Det føles på sett og vis urettferdig at jeg skulle få det da. Men så er det nå ingenting som er rettferdig med dette skitviruset. Jeg er bare takknemlig for at jeg har tre vaksinedoser innabords. Og at jeg slapp å dra på sykehuset selv om det var et par ganger jeg trodde det gikk den veien. Også vet jeg nå at det var helt rett av oss å isolere oss i tiden før jeg kunne ta boosterdosen. Norge åpnet nemlig helt opp for spredning av smitte før jeg kom i andre trimester som er anbefalt å vente til med å ta vaksinen. Og korona skal man ikke tulle med. I hvert fall ikke de som har litt lavt immunforsvar. Eller er gravid. For jeg kan skrive under på at dette var mer likt som når jeg hadde lungebetennelse enn noen halsbetennelser jeg har hatt.

Kokende varmt sitronvann ble min redning mot slimet som holdt på å ta knekken på meg. Hele 8 til 10 kopper om dagen. Det er jo så få medisiner gravide kan bruke… Og aller helst skal man ikke bruke noen medisiner som helst. Og naturlige ting som urter og lignende kan være problematisk de også. Etter å ha drukket tre kopper med tiamiante første dagen jeg plagdes med slim, oppdaget jeg at timian i større doser enn krydder i maten kan bidra til å sette i gang fødselen!!! Heldigvis gikk det bra!

Og midt oppi alt følte jeg meg veldig elsket og passet på. På min verste dag var kjæresten innom soverommet sikkert hvert tjuende minutt for å følge med på meg. Det er han som har kokt hver eneste kopp med med sitronvann. Og smurt hver eneste brødskive jeg har klart å spise. Han som holdt rundt meg. Natt og dag. Både når jeg var engstelig og når jeg var dårlig. Og det var han som fikk meg til å smile og holde motet oppe. Og Mira passet på meg hun også. Enten fra lammeskinnet på gulvet eller oppå dyna i fotenden min ♥

Nå er jeg på dag 9 etter at jeg testet positivt. Det voldsomme slimet har heldigvis sluppet taket. Men stemmen og halsen er fortsatt skral. Og nesa tett. Smaks og luktesans fungerer litt av og til. Men selv om jeg er slapp og trenger mye hvile ser jeg lys i tunellen. Jeg tror bare jeg må være tålmodig. I mellomtiden blogger jeg fra senga.

Håper dere alle har en fin helg! Enten dere har snø eller vår. Er frisk eller syk. Life is beauTEAful, tross alt ♥

2 Comments

  1. Håper verkeleg at du er betre no, for det der høyrtest ordentleg drit ut 🙁 Og veldig kjipt når ein har vore såpass forsiktig gjennom resten av pandemien. Ønskjer deg masse, masse god betring ♥

    • Ida

      Tusen takk for god-bedring-hilsen ♥ Heldigvis går det sakte men sikkert framover 😉 Men ja, jeg skal innrømme at dette har vært litt kjipt. Spesielt siden jeg har vært så forsiktig. Men samtidig blir man så takknemlig og glad for at man ikke har fått korona tidligere, spesielt i starten. Og at man er vaksinert. Vi er i grunnen bra heldige som bor i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *