Hjemmelaget påskepynt, Lemon Curd og en påske som plutselig kom

Tida gikk plutselig ifra meg. Jeg som både hadde planlagt å pynte hytta vår tidlig til påsken, lage masse fin påskepynt, og hadde klart både overskrift og de fleste bildene for et blogginnlegg hvor påsken sniker inn. Men så var plutselig påskeferien her… Som i et knips. Det er så snodig det der, at tida plutselig bare kan rase avgårde. Men heldigvis er det det samme som med jula – det blir påske likevel. Selv om man henger litt bakpå. Men noe fikk vi da gjort. Som å erstatte juleskummet med påskeskum.

Å pynte litt på kjøkkenbenken med egg og hvite perleblomster.

Og å kjøpe et par blomstrete påskeegg. Jeg ville jo aller helst lage noe eller kjøpe brukt, men noe nytt må man jo unne seg når man har en hel hytte man skal fylle med påskestemning.

På nattbordet mitt satt jeg en evigvarende gul og hvit lemonium. Foruten å drysse litt står disse så lenge man bare orker å ha de.

Og på kjøkkenbordet byttet jeg ut kubbelyset i en perfekt bivoksgul farge som passet så fint sammen med denne rufsete hvite og gule buketten med matricaria, stjerneskjerm, limonium og eucalyptus. Og den nye påskeduken vår er selvfølgelig også på plass.

Utenfor hytteveggen hadde vi tidlig besøk av påskeharen som hadde hoppet på kryss og tvers alle veier ♥

Og det manglet ikke på påskestemning på værfronten. Men sånn er det alltid. Godværet kommer enten rett før eller rett etter påsken. Hehe.

Se så fint! Snø, kongler og sol.

Hjemme i byen hadde vi også hentet fram litt pynt. Blant annet det lille gamle påskeegget mitt nede til høyre. Jeg tenker selvfølgelig mye på Bianco når det er påske. Den siste som vi hadde sammen med han, i 2019, var så utrolig fin og lun ♥

I senga hadde vi ordnet litt «påskete» sengetøy med Mimosaputetrekkene fra Garbo & Friends og et havregult putetrekk fra Ellos. Haha, se så trøtt Mira er!

Jeg hadde tyvstartet med påskegodtet. Med en boks med applesincider og en påskeskumhare.

Også hadde jeg produksjon av Lemon Curd som holdt på å ta livet av meg. Hele tre ganger prøvde jeg å lage noe som kunne tilsvare den fantastiske gode sukkerfrie Lemon Curden min. Men det skulle ikke vise seg å være lett.

På første runden dummet jeg meg ut og bruket en gammel visp av aluminium som gjorde Lemon Curden grå på farge og metallaktig i smaken. Den gikk rett i søpla. Så viste det seg at jeg hadde brukte opp det aller siste jeg hadde av Tagatesse som er gått ut av produksjon på første runden. Da måtte jeg finne en erstatning, og selv om jeg egentlig hadde lest og visste at Finesse ikke har helt samme funksjoner som Tagatesse, så ble det det nærmeste jeg kom. Det ble både en og to runder til med et middelmådig resultat da det viser seg at Finesse ikke tåler så høy temperatur og det skiller seg og blir klumpete i sånne eggeblandinger som dette.

Jeg silte alt jeg hadde fra runde nummer tre og resultatet ble to bittesmå krukker med en flytende Lemon Curd som ikke kan måle seg i konsistens med min gode gamle. Konsistensen har nemlig alt å si her. Den skal være silkemyk og smøraktig. Det var så frustrerende å vite at jeg hadde brukt den siste dosen av Tagatesse på noe som måtte gå rett i søpla. Jeg som hadde spinket og spart på det lille jeg hadde igjen av det. RIP min perfekte oppskrift på sukkerfri Lemon Curd. Jeg kommer til å savne deg.

Men over til noe mer oppløftende og positivt (og ja jeg vet at Lemon Curd egentlig bare er en bagatell i vår luksusverden), så klarte jeg å finne energi og tid til å lage noen papirpåskeegg trukket med stoff og sløyfe dagen før selve påskeferien startet. Ble de ikke fine? Perfekt til å henge på dørhåndtak og lignende.

Det fineste egget henger nå på dette lysskjoldet på hytta ♥ Og et annet på dørhåndtaket til badet.

Men nå er det heldigvis bare kos og hvile som ligger framfor oss. Her demonstrert av Mira ♥ Vi har allerede kommet oss til hytta, og den er påskepyntet og fin, selv om det ikke ble helt som planlagt. Så nå senker vi skuldrene helt. God påske alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *