De første vårtegnene

Vår, vårtegn og om våren kommer i det hele og det store er alltid omdiskutert her nord. For mens dere sørpå kan nyte prydbusker og kirsebærtrær i full blomst ganske tidlig, har vi som regel sørpe på veien og en halv meter snø i grøftekanten. Ikke rent sjelden fylles det på med mer snø helt fram mot mai/juni også. Tidvis blir vi nok litt værsyke av det, men hvis vi tenker oss godt om har vi faktisk vårtegn vi også. Og vi trenger ikke å vente så lenge med å se de heller. Det er kanskje ikke de helt tydelige som snøklokker og hestehov som spretter opp av bakken. Men de er der. Se bare her.

Når butikkene fylles av perleblomst og andre løkblomster kjenner i allefall jeg at det føles mer vårlig. For da kan man ta med litt vårstemning hjem til seg selv.

Det gjør seg med et lite hint av vår på kjøkkenbenken.

Og blomstrende kirsebærgreiner i en vase på kjøkkenbordet gir også vårlige assosiasjoner.

Så må vi ikke glemme lyset. Den fantastiske vårvintersola. Som nylig har hatt mer vår i seg enn vinter for å si det sånn.

Den presser seg fram over alt. I kriker og kroker, og fra bak gardinen. Og den lyser sånn opp. Jeg elsker det! Ja til og med når soverommet ikke lenger er mørkt. Vi er ikke så langt unna der nå. Og for sånne som meg som liker å sove litt lenger utover morgenen blir det nødvendig med et ekstra pledd framfor vinduet.

Og nå fikk vi jo en liten bonus i tillegg når sola og varmen ga oss et snev av vår i lufta for noen dager siden. En varmerekord ble slått i byen vår, og om nå det egentlig er så bra kan vel diskuteres. Men gressløken satt i allefall pris på det. Og akkurat som den skal jeg også omfavne hvert eneste lille vårtegn som kommer min vei. Som jeg sa nå nylig – alt godt må nytes litt ekstra nå ♥

Ha en fin dag alle sammen!

4 Comments

  • Ida

   Det beste med våren for meg er nok lyset ♥ Og skal jeg være ærlig har jeg egentlig ikke vært så veldig glad i våren da den her nord er så smeltet inn i vinteren med annenhver dag sørpe og gråe grøftekanter. Og knoppene på trærne begynner som regel ikke å bli grønne før rundt 17. mai, omtrent samtidig som krokusen dukker opp. Så da skjønner du sikkert at våren ikke gjør et like sterkt inntrykk i Nord-Norge 😉 Den er kort, hvis den i det hele tatt kommer. Men jeg har blitt mer og mer glad i denne tida med årene. Jeg har liksom lært meg å se de vårtegnene som er. Sola, lyden av dryppende tak, og det magiske lyset. For våren er jo som du sier – SÅ fin ♥♥♥

 1. Eirin

  For et fantastisk bilde av solen! Etter en liten tur til solfylte Oslo var det godt å komme opp til Tromsø og litt snø i dag (i stedet for regn som det har vært de siste dagene). Ettersom det aldri blir vår her så tidlig, så vil jeg mye heller ha snø, appelsin, kvikklunsj og skiturer enn regn og snøsmelting 🙂

  • Ida

   Tusen takk Eirin ♥ Det var en nydelig dag! Og jeg er så enig med deg, det er bedre med snø, kvikklunsj og alt det andre som hører til når våren er så sein her nord 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *