Godt nytt år fra mørket

Bedre sent enn aldri – godt nytt år fra oss i kattelivet ♥ Fra oss som lever i det svarteste mørket, og som venter noe voldsomt på lyset nå. Januarkomaen gjorde sitt inntog i år også. Men det var noe ekstra i tillegg denne gangen. Når første nyttårsdag kom kjente jeg at jeg var helt utmattet. Jeg hadde ikke noe valg, jeg måtte hvile. Det tvang meg i en spontan bloggpause som absolutt ikke var ikke planlagt. Og skal jeg være helt ærlig var det ikke helt sånn jeg så for meg å starte det nye året. Men på den andre siden, hvorfor ikke ta noen ukers fokus på helse og hvile? Det gjør i allefall godt for en kropp som kjenner at mørketida tærer på.

Mirapus har også vært helt i koma. Gått rundt med bustete sovefrisyre døgnet rundt, søkt til varmekablene, og ikke orket å hente lekemusa så mange ganger når jeg har kastet den til henne. Jo lengre vi har henne ser jeg at hun som Bianco bare blir mer og mer synkron med meg. Er jeg trøtt er hun trøtt. Er jeg gira er hun gira. Fryser jeg fryser hun. Og vi er fortsatt like glade i blomster begge to. Tenk at det å bare være sammen bidrar til at det blir sånn ♥ Heldigvis begynner vi begge å våkne litt mer nå.

Og nå er jeg tilbake på bloggen. Klar for ett helt nytt år med hverdagslykke, massevis av blanke ark å fylle med fine ting. Og jeg gleder meg til å dele det med dere fine leserne våre. Først kan jeg fortelle at jeg faktisk har begynt å pakke bort jula allerede (noe som dere som leser bloggen fast vet er tidlig for meg). For selveste JuleIda ble for aller første gang litt julelei denne gangen. Det hadde jeg virkelig ikke trodd var mulig for meg. I ettertid ser jeg hva jeg gjorde «feil». Jeg skulle hatt mer fokus på kos, og ikke så mye fokus på hva jeg følte at jeg måtte gjøre. Og selv om sosiale sammenkomster alltid er hyggelig, så hjelper det ikke å presse på når man egentlig er for sliten til det. Jeg har lært. Neste jul blir det andre boller. Dog alltid med safran 😉

Så nå er jula på tur ut av huset. Men julestjerna blir som vanlig hengende for å konvertere til vinterstjerne. Vi trenger det lille lyset som er. Og det bringer meg til neste punkt. For nå er det bare en drøy uke til sola er tilbake. Jeg tror nesten jeg aldri har ventet så mye på den som jeg gjør nå. Jeg har til og med latt meg få lov til å fantasere litt om hagen (selv om det er litt tidlig, jeg vet det). Men det hjelper på som en slags motivasjon. Og kanskje spesielt nå som det hyler og uler i alle ventilene, og det eneste rette er å pakke seg inn i pledd og bli inne. Ja, vi er nok mange som er rammet av denne stormen som strekker seg over nesten hele landet.

Andre ting vi holder på med i kattelivet for tida er å fylle på med blomster. Både planter og buketter. I går fant jeg en nydelig blåstjerne eller Phlebodium som den jo egentlig heter, i potte på Mester Grønn. Den har jeg bare hatt som snittblomst før, i junibuketten i fjor. Men den er nesten enda finere som grønnplante. Nå håper jeg at jeg finner en ny pilea (for mørketiden ble for hard for den jeg hadde fra før), og en asparagus. Jeg har også et lite håp om finne både ranunkler, valmuer og anemoner for å ha i vase. Men uten Sonja Blomster tror jeg at jeg skal ha bra mye flaks for å finne det. Men alt fint som kommer min vei omfavnet jeg med glede ♥

Nå skal jeg få postet dette innlegget og finne veien tilbake til sofaen og tven. For nå skal vi fortsette vår seriemaraton som vi har holdt på med den siste uka. Både sesong 2 av Den nye dyrlegen, Stay Close, Mare of Easttown, Seinfeld og flere andre gode serier er blitt fortært. Det finnes vel ikke noe bedre å gjøre når man skal slappe av på sofaen uansett? Og vi er nå på andre runde av Folk med ångest som vi rett og slett digger. Den ligger på Netflix og er både veldig mellommenneskelig og sånn herlig humoristisk som bare svenskene kan lage. Jeg anbefaler den så sterkt!

Vi blogges snart igjen. Varm klem fra oss i kattelivet.

4 Comments

 1. Her set du ord på det, Ida. Skjønner godt at du trengte ein pause, kjenner sjølv at det går treigt og tårene kjem lett. Ein er liksom sliten av både det eine og det andre. Men, om ikkje anna, har dei bøkene eg allereie har lese i år, vore superkjekke. Nytt prosjekt på strikkepinnane, bra turvêr og stearinlys får meg også til å smile og senke skuldrene ♥ Ein og ein dag om gongen. Og så må eg smile når du skriv at sesong to av «Den nye dyrlegen» er i gong – her har eg sett fire episodar og koser meg med å ikkje sjå alle på ein gong 😉 Mange, varme klemmar frå sør til nord ♥

  • Ida

   Beklager sent svar kjære du ♥ Godt å høre at du har funnet mye glede i bøker, strikking og stearinlys 😉 Det hjelper så utrolig på. Januar er alltid en tung måned, den tyngste for oss i kattelivet. Vi er alltid så trøtte, så sliten av mørket, og trist når vi pakker bort jula. Men i år var det litt annerledes, noe ekstra. Batteriet var flatt. Rett og slett. Jeg hadde tatt meg ut i desember. Også er det som du sier, det tærer på med situasjonen vi er i. Man blir sliten bare av det. Heldigvis føles livet litt lettere når man fokuserer på de små gledene i hverdagene. Og det er jo du så flink til Silje 😉 Og en av mine fine hverdagsgleder er alle de fine kommentarene fra deg ♥ Tusen takk for de! Sender en stor og varm klem rett sørover igjen.

 2. Anna

  Her i huset (som forøvrig er nytt i år) har vi også gjort om julestjernene til vinterstjerner. Det er altfor stusselig og mørkt om vi tar de ned nå og ikke har noen andre alternativer 🙂 Kjenner meg veldig godt igjen i post-jul utmattelsen din. Hos meg sitter den fortsatt igjen, og til neste år MÅ vi ta det roligere. Takk for supre tips angående serier. Jeg gleder meg til du poster igjen og med ett nytt år her på bloggen din! Hilsen fan!

  • Ida

   Gratulerer med nytt hus Anna 😉 Tenk, så spennende! Ja, julestjernene må få henge og gi oss litt mer lys og varme mens det enda er mørkt. Og godt å høre at det ikke bare er jeg som har post-jul utmattelse. Hehe. Nei, det er bare en ting å gjøre. Lære av det, og gjøre det bedre neste jul 😉 Håper du finner noen serier du liker. Vi koste oss ekstra mye med sesong 2 av Den nye dyrlegen og Folk med ångest. Ellers syns jeg det er kjempekoselig at du liker bloggen og gleder deg til framtidige innlegg. Du skal vite at alle de fine kommentarene fra deg er så velkommen ♥ Sender deg en stor klem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *