Mine mange bruktfunn

Siden sist jeg blogget om bruktfunn har jeg funnet uhorvelig mye. Vi har jo hatt en hel hytte vi skulle fylle opp. Og selv om det har vært litt mindre av loppisene, så har det vært rikelig å finne både på bruktbutikker og på Finn.no. Jeg begynte egentlig å ta bilder av ting i august, men så strakk ikke energien til. Sa da får vi ta alt i en bolk nå. Flere av tingene har dere allerede sett på bildene mine, men her kommer de ordentlig presentert.

Noe av det første jeg kjøpte etter at vi fikk vite at hytta var vår, er denne gamle krakken som jeg fant på finn. Jeg likte at den så litt gammel og slitt ut, dog var den nok litt gulere i virkeligheten enn på bildet i annonsen hvor den så mer kremfarget ut. Planen var derfor å male den, men nå har jeg begynt å like denne litt rare fargen. Vi får se hva det blir til til slutt.

Så lærte vi fort at det er lang leveringstid på møbler under koronatid, og da var jeg ekstra glad for å finne denne nydelige gamle trekjøkkenstolen på en lokal Facebook-gruppe. 200 kroner kostet den, og denne har vi brukt flittig.

Kanskje spesielt Mira ♥ Hun la tidlig sin elsk på denne stolen. Bak på veggen til venstre henger forresten rammen som Bianco-bildet er i. Den var også et bruktfunn. 40 kroner på Gjenbruk.

To av disse gamle stolene fant jeg også på finn. Og de var så lokal at de kunne vi hente i byen. De er litt slitte i skinnet på setene, men det vises ikke når vi har lammeskinn over de. 200 små kroner betalte vi for begge stolene. Tenk så billig!

Jeg fortsatte å lete på Finn.no, og fant disse tre gamle bommulsputetrekkene som jeg betalt 150 kroner for.

Og denne rødrutede duken og brikken kjøpte jeg på Sandbukt for 25 kroner. Brikken brukes til et «julete» formål (dere skal snart få se), men duken som jeg trodde jeg kom til å bruke mer nå i desember har måtte vike for en annen favoritt.

Nemlig denne blondeduken som jeg virkelig, virkelig elsker! Jeg tror det må være den fineste duken jeg har. Den kjøpte jeg forresten på finn for 100 kr.

I samme tidsrom fant jeg også tre av disse fatene som dere garantert har sett på noen bilder fra hytta. Akkurat nå husker jeg ikke om det var på Sanbukt etter Gjenbruk jeg fant de, men jeg husker i allefall at de var billig. Bare 25 kroner stykket. De er ikke stemplet under, men jeg syns de har et mønster som ligner på Fasan fra Egersund. Er det kanskje noen av dere leserne som vet?

Letingen på finn fortsatte. Vi trengte jo både lyskilder og møbler. Denne gulvlampa kjøpte vi av en jente i Tromsø for 250 kroner. Og det lille teakbordet kostet bare 100 kroner og kom i posten. Jeg er så fornøyd med de begge.

Og skomakerlampa på hemsen husker dere sikkert. Den kostet bare 150 kroner og er nok et av de bruktfunnene jeg er aller mest fornøyd med i år. Den hadde gammel stikkontakt, så svigerfar måtte ordne ny på den. Kjekt å ha en svigerfar som er elektriker.

En annan vegglampe jeg også fant på finn er denne fine i stål som henger på gjesterommet. 7o kroner kostet den.

Så var vi dobbelt opp heldige når vi fant dette serviset fra Stavangerflint på Finn.no i Oslo, og at at svigerforeldrene mine var der akkurat da og kunne frakte det med seg nordover igjen. Hun som solgte det hadde nemlig ikke lyst å sende det i posten. Forståelig nok. Det er fra 50-tallet og skjørt. 500 kroner betalte vi for det. Jeg tror det heter noe så enkelt som Gull.

Kanskje dere husker at vi hadde to middagstallerkener av denne serien fra før av i byen? Og at vi var veldige glade i de? Nå hadde vi plutselig 12 tallerkener på hytta, også fant jeg ytterligere 4 på Fretex i Harstad. Ja, pluss alle skålene. Jeg må si jeg har vært heldig med bruktfunnene i år!

Serveringsfat er også noe jeg har hatt flaks med i år. Dette store nederst fant jeg på Gjenbruk for 225 kroner i slutten av august. Da hadde jeg sett det gjennom vinduet i butikken etter stengetid flere ganger, men aldri rukket å dra dit mens det var åpent. Det som er litt artig er at det ble kommentert av betjeningen når jeg kjøpte det, at de hadde hatt det ganske lenge. Flaks igjen.

De to mindre serveringsfatene er som dere kanskje ser i samme serie som serviset over – Gull fra Stavangerflint. Det ene fant jeg på finn, og det andre i Harstad hos Fru Pigalopps Skattekammer. Jeg tror jeg betalte 40 kroner for det på finn, og 80 for det i Harstad.

Et annet lite serveringsfat fra det britiske merket Meakin. Det tror jeg kostet 30 kroner på Sandbukt.

Disse 4 dyptallerknene fant jeg for 25 koner stykket på Remiksbutikken. Jeg har som dere kanskje husker et fat i samme serie, men jeg har fortsatt ikke klart å finne navnet på den. Men den er fra Egersund.

Dette nydelige lysskjoldet i noe som ligner på messing fant jeg på Gjenbruk for 45 kroner. Det er også et veldig godt funn, for sånne lyskjold bruker å være dyre.

Også har det ikkje vært veldig stort fokus på lysestaker, for det hadde jeg så mange av fra før av. Men denne fine i stål fikk bli med hjem fra Fru Pigalopps Skattekammer i Harstad.

Og disse to i stål fra Remiksbutikken. Om jeg ikke husker feil tror jeg de kostet 5 kroner stykket. Og vaser må man jo også ha når man får seg ny hytte. I allefall når man er så blomsterglad som meg. Stettvasen i stål og den midterste i glass fant jeg på Sandbukt, og den helt til venstre på Remiksbutikken. Den sistnevnte har jeg også en av i byen. Den er kjøpt på Nille for fem, seks år siden og er en vase jeg bruker mye. Derfor var jeg veldig glad for å finne en til hytta også.

Andre ting i glass som vi har investert i til hytta, er en hel haug med gamle vinglass. I alle mulige størrelser, fasonger og utsmykninger. Man får aldri for mange av disse.

På hytta har vi også fått oss kakebokser. Ser dere er tema? Hehe, katt er og blir sentralt i kattelivet ♥ Husker dere forresten at jeg hadde så lyst på den kakeboksen til høyre? Så den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Ikke var den dyr heller. 40 små kroner, kontra 300 på den boksen jeg fant på Smørtorget i 2019.

Hehe, den er så lur og artig den katta på denne boksen. Den minner litt om Mira i blikket. Og den andre kattekakeboksen miner mest om Bianco. Selv om pelsen er litt for lang.

Andre julete ting jeg har funnet er bjeller. De to minste henger nå på juletreet, og er så fine.

Og den største er julepynt den også, og står nå på skapet i stua. Svigermor måtte spørre om kjæresten bruker den når han er sulten. Hahaha!

Det er ikke så ofte jeg finner brukte klær i god kvalitet. Men når jeg kom over denne cardiganen i 80 % lammeull på Fretex i Harstad måtte jeg bare ha den. Den er perfekt til hytta nå i kulda, også får jeg nesten litt julestemning av mønsteret. Selv om fargen ikke er så julete. 120 kroner kostet den, og det er ikke ille for en ulljakke i så godt stand. Dog oppdaget jeg når jeg skulle ta den på meg på hytta at det mangler en knapp. Så her blir jeg nok å bytte ut alle knappene en dag jeg orker.

Mugger må man også ha på hytta. Og disse to til høyre fant jeg for 50 kroner stykket på Remiksbutikken en dag i oktober. Det er et veldig godt funn, for disse selges ofte for 200 kroner og mer på Finn.no. Den blåe er fra finske Arabia, og den brune er fra svenske Gustavsberg av serien pyro. Krukka med lokk til venstre fant jeg for 40 kroner på Sandbukt i slutten av november. Jeg syns det ser ut som honningkrukka til Ole Brumm, og ser for meg at den vil være fin til å ha kjeks i.

Og mugga i brun fasan fra Egersund kjenner dere sikkert igjen. Den har jeg både delt bilder av og snakket om mange ganger. Den fant jeg på Finn.no for 500 koner. Og det sved litt i lommeboka (les VIPPS) da. Men den er absolutt verdt det, for den er så fin.

Så ble jeg veldig fornøyd når jeg fant denne gamle duken for 50 kroner på Gjenbruk i november. Den er egentlig ikke så julete av seg, men det er likevel noe med mønsteret som gjorde at jeg bestemte meg for at det skal være juleduk på hytta.

Sånn ser den ut på bordet. Og den passer fint som juleduk, ikke sant?

Grøtbolle i tre og bakebolle fra Egersund har vi også fått oss på hytta. Jeg blir nok neppe å bruke trebollen til grøt, snarere frukt og slike ting. Men bakebollen den har allerede fått flere formål. For nå står den så fint på kjøkkenbordet, fylt med røde julestjerner. Dere skal selvfølgelig få se 😉

Jeg lurer på hvor gammel denne bakebollen er? Noen som vet?

Denne gamle bollen har dere jo også sett, for den står med svibler i på kjøkkenbenken. Den fant jeg hos Fru Pigalopps Skattekammer i Harstad, og den kostet 60 kroner. Jeg husker ikke i farta hvilket merke den kommer fra, men det er Stavangerflint, Egersund eller Figgjo.

Bestikk er også noe man trenger når man har fått seg hytte. Heldigvis fikk vi arve noe gammelt svigermor og svigerfar hadde for lenge siden. Men i tillegg har jeg funnet alle disse fine gaflene, knivene og skjeene hos Sandbukt og Fretex i Harstad. Den nydelige tesila fant jeg på finn for 100 kroner.

Og noe vi har kjøpt mye av men ikke fått tatt i bruk enda er massevis av mørkebrune trerammer. Noen har kommet med ganske fine bilder, men jeg har andre planer for disse rammene. Dere skal få se etter hvert. Rammene har kostet mellom 10 og 30 kroner stykket, og de fleste har jeg funnet på Remiksbutikken.

Men disse to rammene fant jeg i Harstad. Jydenramma kostet 100 kroner hos Fru Pigalopps Skattekammer, og treramma 20 kroner på Fretex.

Så må jeg ikke glemme et annet stort og viktig bruktfunn som vi faktisk gjorde for over ett år siden. Denne fantastiske store mørkebrune treramma som vi egentlig kjøpte til huset vårt som vi lette etter. Nå ble det ikke noe hus, det ble hytte. Og planen var opprinnelig å gjøre den om til et speil, som sulle stå på en sånn britisk peishylle. Om den blir et speil får tida vise. Men enn så lenge fungerer den som ramme med Gysinge tapet fra duro i på hytta. Et godt funn til 500 kroner er den i allefall.

Så det var alle funnene. Tror jeg i allefall. Det kan hende jeg har glemt noen, det har jo tross alt vært så mange. Men jeg har fått vise dere det viktigste. Hva syns dere? Er det ikke fine ting?

2 Comments

  1. Skjønner nesten ikkje at du har klart å finne så mykje fint! ♥ Den blondeduken var noko av det finaste også i mine auge 😉 Ut frå stempelet ser det ut som om den Egersund-bolla er frå 1963-69 (https://www.dalanefolkemuseum.no/2012/09/stempler-fra-egersunds-fayancefabrik/). Og så skjønner eg godt at Mira er blitt glad i den stolen (ordentleg blinkskudd forresten), for den var nydeleg. For min del har det gått mest i keramikk og porselen når eg har vore på skattejakt i bruktbutikkane, samstundes har me det meste me treng, og eg må prøve å ikkje fylle heimen meir enn naudsynt, tihi 😉 Liten tirsdagsklem ♥

    • Ida

      Hehe, ja vi har funnet utrolig mye fint 😉 Takk fine du ♥ Jeg tror faktisk aldri at jeg har hatt så mye «flaks» før 😉 Og tusen takk for at du fant årstallet på stempelet ♥ Ja, Mira er virkelig artig i den stolen 😉 Og den er god å sitte på også. Skjønner godt at du ikke kan fylle hjemmet mer enn nødvendig. Og det er jo ofte sånn det er med bruktfunn. Trenger man ikke så mye, så finner man ikke så mye heller. Men når man har en hel hytte å fylle… Da dukker det plutselig opp en hel del 😉 Torsdagsklem tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *