Novemberbuketten

Novemberbuketten ble til på hytta denne gangen, og er fornøyd med den. Jeg kjøpte med meg en hel favn med masse bunter en fredag vi var på tur dit, og her ser dere resultatet. En ordentlig vinterlig og rufsete bukett i fargene hvit, svart og grønn. Og grønn er stikkordet, for denne buketten inneholder mye vintergrønt. Både Tuja, eucalyptus (den småbladede som heter Parvifolia), og Hedera som er eføy. Også må vi jo ikke glemme den hvite amaryllisen.

Ble det ikke en fin bukett? Jeg syns den passet så godt i terrakottavasen. Da fikk den litt ekstra farge uten at den mistet vinterfølelsen.

Her ser dere eføyen. Den får en klase med grønn-brun-svarte bær i toppen av busken, og jeg tror jeg har fått en ny favoritt for den er bare helt nydelig vakker. Jeg rett og slett elsker svart i buketter! Og bær!

Tuja er noe jeg aldri har hatt i buketter før, men jeg liker den veldig godt. Den har god holdbarhet og passer til mye forskjellig. Ønsker man julestemning er det bare å sette den sammen med noe rødt. Og ønsker man vinterstemning er den nydelig sammen med hvitt. Sånn som i denne buketten.

Og selv om fokuset i novemberbuketten er vintergrønt, er det ingen tvil om at stjerna er den hvite amaryllisen. For amaryllisens storslagenhet presser seg alltid fram. Og se så godt den hvite fargen passer sammen med de mørke bærene.

I tillegg til novemberbuketten lagde jeg også en liten bukett til svigermor som hadde bursdag. Den inneholdt akkurat de samme blomstene, bare at jeg valgte å snike inn litt farge i form av lyselilla stjerneskjerm (astrantia). Med sin stjerneaktige form er den litt vinterlig den også. Ble den ikke fin? Svigermor ble i allefall veldig glad ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *