Miss Port

Miss Port, eller Frøken Portvin, det er meg det. Og det har jeg vært helt siden jeg ble introdusert for denne magisk gode drikken for noen år siden. Etter da har portvin vært et must for meg hver jul.

Portvin er nok en drikk som de fleste forbinder med gamle damer og dessert. Hehe, og jeg er jo som kjent litt gammel i sjelen (jeg som har abonnert på Hjemmet siden jeg var 19), men jeg tror egentlig at mange flere kunne ha drukket og likt portvin hvis den ikke hadde vært satt i denne «båsen». For dette er virkelig en god drikk som passer til mye. Både søtt og salt. Jeg nyter den ofte alene, men jeg syns den er nydelig til ost også. Spesielt blåmuggost. Også har jeg lest at den egner seg veldig godt i både sauser og til rødt kjøtt. Dette har jeg ikke prøvd enda, men med tanke på hvor smaksrik den er kan jeg godt se det for meg. Dette er for øvrig favoritten min så langt. Den har noter av tørket frukt, urter og karamell. Også er det ganske greit at man kan kjøpe den i en liten flaske.

Og selv om portvin er blitt en veldig julete ting her i huset, så nyter jeg den ellers i året også. Det er ikke rent sjelden jeg henter fram den lille portvinsflaska og et av de små gamle glassene når jeg skal kose meg litt ekstra. Det gjorde jeg senest en uke ut i januar mens jeg så siste episode av Den nye dyrlegen, som faktisk viste seg å være en juleepisode. Og da fikk jeg sånn julestemning at jeg måtte hente fram engelsk fruktkake også. Hehe, ingen tvil om at jeg har England i hjertet.

Har dere forresten sett på Den nye dyrlegen? Det er ordentlig britisk feelgood fra den beste tida (20-40-tallet). Jeg brukte faktisk litt tid på å like denne serien, jeg måtte på en måte bli kjent med karakterene og tempoet først. Det er egentlig litt uvanlig for meg å være, og spesielt når det både er britisk og dyr inne i bildet. Men når jeg hadde fått litt mer innblikk i de forskjellige relasjonene og hvordan personlighetstyper de var, så elsket jeg hele serien. Og kanskje spesielt på grunn av det vakre landskapet. Tusen takk godeste Silje for at du anbefalte den. Og nå anbefaler jeg den videre til alle dere andre. Se den! Og gjerne med et glass portvin attåt ♥

7 Comments

 1. Landskapet der ute er så himla vakkert ♥ Lengtar tilbake, det er det liten tvil om! Av og til tar det litt tid å komme inn i ein serie eller ei bok (eg har det ofte slik med bøker), men veldig kjekt at du likte den du også 😉 Kan varmt anbefale den gamle i tillegg 🙂 Sjølv har eg lite erfaring med portvin, men me brukte ein liten dæsj oppi dronning Maud-puddingen som me laga til nyttår. Så her har eg litt å lære 😀 Takk for at du lenkjer vidare, klem frå sør til nord ♥

  • Ida

   Ja det er en nydelig serie! Så hjertevarm, så god ♥ Og det var mye oooing og aaaing her når vi så det fine landskapet. Igjen, tusen takk for at du tipset om den 😉 Så fint å høre at det er flere der ute som bruker litt tid på å komme inn i serier og bøker 😉 Når du nevner det er det nok mest sånn med bøker for min del. Jeg tror det var derfor jeg ble så overrasket at det ble sånn med Den nye dyrlegen. Men etter en drøy episode så elsket jeg det 😉 Sender massevis av klemmer sørover igjen. Håper dere har en fin uke ♥

  • Ida

   Også glemte jeg jo å si at Portvin er nydelig godt, og at neste gang du lager dronning Maud-pudding så får du ta deg en slurk 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *