Oktoberbuketten

Oktoberbuketten ble denne gangen ordentlig stor, rufsete og høstlig. Akkurat sånn som en høstbukett burde være! Det var de flinke blomstervennene mine på Sonja Blomster som lagde den, med ønsker om innhold og farger fra meg. Dere kan tro jeg ble glad den fredagen denne dukket opp på døren! Jeg syns nesten ikke jeg gjorde noe annet enn å sitte å stirre på alle de vakre blomstene den helga.

I oktoberbuketten er det mørkrosa hortensia, ferskenfargede hodenelliker, cotinus, lyserosa grenroser, rosa alstromeria, en stor hvit krysantemum, masse forskjellig strå, eucalyptus med både grønne og røde frø, og den der hvite blomsten som jeg igjen har glemt å spørre om navnet på.

Jeg var litt redd for at oktoberbuketten skulle bli litt for lik septemberbuketten når jeg ønsket meg mørkrosa hortensia. Men de mørke og brunlige fargene gjorde den heldigvis litt annerledes. Og det er det som er fint med å få noen andre til å lage buketten – man ender opp med noe annet. Og det er egentlig ganske greit for en som har for vane å velge det samme om igjen og om igjen.

Den mørklilla cotinusen til venstre har vært en favoritt i flere år. Er den ikke fin?

Jeg elsker eucalyptus med frø, og spesielt de røde. Den tørker ofte litt fort, men det syns jeg egentlig ikke gjør noe. Da ser den bare litt mer rustikk ut i fargen.

En av de tingene jeg ber oftest om når jeg bestiller buketter er småblomstrete og rufsete blomster sånn som limonium. Her er den hvite som er en stor favoritt hos meg. Men den er nydelig i andre farger også.

Er ikke oktoberbuketten fin? Det syns i allefall jeg, og Mira rampepus som har klatret ekstra mange ganger opp på bordet for å se på den. Hun er virkelig en blomterpike hun også ♥ Men jeg skjønner Mira så godt. Man må jo nyte synet av de vakre blomstene. Og aller helst på nært hold.

5 Comments

 1. Rufsete og stor, det liksom bugner over. Synest oktoberbuketten var kjempeflott! Den mørkeraude fargen er så varm og haustleg ♥ Desse bukettane set gullkant på kvardagen! Håper du har hatt ei god helg, og ønskjer deg ei kjempeflott veke! ♥

  • Ida

   Takk gode du ♥ Ja, jeg syns også det ble en ordentlig høstlig og fin oktoberbukett 😉 Mørkerød farge i buketter er så fint. Håper du også får en super uke ♥

 2. Sara

  Hei Ida 🙂 Fin blogg du har! Denne vakre buketten var det Marit som lagde til deg denne gangen 😊 Og den hvite blomsten er en nerine 🌸 Hilsen Sara på Sonja Johnsen Blomster ❤

  • Ida

   Hei Sara 😉 Tusen takk, og så koselig at du kom innom bloggen min ♥ Æ hadde en mistanke om at det va ho Marit som hadde laga buketten. Og fikk det egentlig bekrefta når æ demonterte den og fant den fine fløyelsaktige sukkulenten under hortensiaen 😉 Den står no på stuebordet i en liten vase, og æ tenke på dokker fine blomsterfolkan hver gang æ ser på den ♥ Endelig fikk æ navnet på den hvite. Æ trur nok æ har spurt om det en gang før, men glemte det nok like fort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *