Sommerregnet

Det var et vått og kaldt første møte med juli i år. Og vi har jo nesten blitt litt bortskjemt etter alle disse varme og solfylte helgene i juni. Men det er likevel noe sjarmerende herlig med sommerregnet. Stemninga, den rene lufta, den søte lukta av vått og grønt, og det at man ikke fryser seg ihjel samtidig som det regner. At man kanskje kan gå barføtt og i skjørt mens himmelen åpner seg.  Jeg har elsket det helt siden jeg var barn.

Nå skal det sies at temperaturene falt drastisk når regnet kom denne gangen. Så det ble ikke riktig så romantisk som mine regnfulle barndomsminner. Heller mer lester og varmelampe. Men alt det andre satte jeg stor pris på. Og spesielt når man kan nyte det ute i den fine «hagen» vår.

Tante Solbærbusk fikk seg en real dusj.

Sjokoladekosmosen likeså.

Se den regntunge Astilben. Det var som den bøyde seg ærbødig for regnet.

Og vannet som samler seg i små dammer på bord og gulv, eller renner nedover langs vinduene er som vakker kunst.

Og speil med dråper i.

Rubinspireaen er nesten som rene drikkekilden så mye vann som den samler opp i bladene sine. Jeg tror kanskje den er like glad i sommerregnet som jeg er.

6 Comments

  • Ida

   Så herlig at det er flere der ute som setter pris på regnet 😉 Og du har så rett, tromming på jakker, tak, paraplyer og teltduk er bare så stemningsfullt!

 1. Suzi

  Det e alltid koselig på verandaen din, uansett vær!🤩👌🏾 Overvintrer staudan dine inne? Eller står de ute året rundt?

  • Ida

   Tusen takk Suzannemor ♥ Blir så glad når du sir sånt 😉 Staudan står ute hele året, det e det enkleste. Og da e de tilpassa klimaet, altså H7 som det e i Tromsø. I Oslo e det vel H3-H4. Æ trur det va på Moseplassen.no æ leste at ho alltid velge H4 førr sikkerhets skyld. Og at ho alltid overvintre staudan ute sia det kan funke dårlig hvis det blir førr varmt inne. MEN, æ har faktisk overvintra solhatt i garasjen sia den bare går til H5, og den overlevde. Men det skal sies at det e bra kaldt i garasjen, bare ikkje minusgrader. Og når det e kaldt og stabilt ute e det enkelt. De vintran kor det e mildere merke æ at det e mer oppfølging og vanning på blomstran som e på overvintring inne. Så det der med temperatur e essensielt 😉 Men angående staudan som står ute e det åsså en del oppfølging. Både høst og vår (før frosten kommer og når det begynne å tine) må æ passe på at de ikkje får førr mye vann. Ofte kan det være lurt å bare tippe blomsterpotta over på sida. Spesielt på våren. Æ huske æ syns det va mye å tenke på til å begynne med med stauda. Og spesielt når de ikkje overlevde, sånn som stjerneskjermen min i vår, ja da e det litt frustrasjon. Men ellers e det egentlig ganske enkelt. Og iallefall hvis man e innstilt på å prøve og feile 😉

 2. Suzanne

  Jøss, så utrolig mange gode tips du har på lager!🤩👏🏽👏🏽👏🏽 Æ noterer flittig kan du tru.🤓 Gleder mæ til sommerferie, og til å kunne stelle og stulle litt i hagen i nord. I år har æ ikkje planta nokka her sør, men neste år e det nye muligheta. Gøy at du har funnet en oppskrift som fungerer og som gir så godt resultat!🌞🤗

  • Ida

   Bare hyggelig, og håpe du får bruk førr de 😉 Sommerferie blir nok veldig godt ja. Vi har det no, og det va først i dag når været blei ordentlig sommerlig at det føltes som sommerferie 😀 Håpe været blir godt når du kommer hit nord og skal kose dæ i hagen ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *