Verdens beste eggesalat

Her kommer oppskrifta på verdens beste eggesalat (i alle fall ifølge storebror). Som jeg nevnte for dere tidligere blir det ikke påske eller jul for han uten denne. Haha, jeg husker en påske jeg satt og så på han ved frokostbordet og spurte om han ikke skulle smake på noe av det andre gode pålegget vi hadde. «Muligens etter hvert», svarte han. Men jeg skal være enig med storebror om at eggesalat er nydelig godt, og vi i kattelivet er veldig glad i akkurat denne oppskrifta. Enkel er den også. Du trenger:

– 4 egg
– 25 – 30 gram purreløk
– 1/2 – 1 rødt og søtt eple
– 1 ss creme fraiche eller lettrømme
– ca 150 g ekte majones

Og sånn her gjør du: Kok kjøleskapskalde egg i 9 minutter og kjøl de deretter ned i kaldt vann. Jeg bruker å ta av ett egg etter 8 minutter for å få en ekstra fin farge på eggesalaten. Men dette er ikke nødvendig. Bland så sammen creme fraiche og majones. Og skjær eggene og ønsket mengde eple og purreløk i små biter. Da blir salaten mer delikat enn om bitene er store. Og her regulerer man smaken litt selv. Har man mere epler oppi, blir eggesalaten søtere. Har man mere purreløk blir den sterkere. Så blander man bare sammen, og vipps så har man noe av påskens beste pålegg til brødskiva.

Eggesalat er nydelig til både røykalaks og lammerull. Jeg bruker vanligvis å ha alfalfa-spirer oppå den, men klarte ikke å oppdrive det denne gangen. Så da tok jeg like gjerne litt selvsådd karse.

Og ekstra godt var det når jeg kunne spise eggesalaten oppå helt ferskt speltbrød fra Unseld Bakeri fra Kabelvåg. Mmmm!

2 Comments

  1. Hilde

    Æ bruke å ha en dæsj grov sennep og agurkmix oppi, blir helt nydelig😍
    God påske! Stor klem fra alle oss i Harstad🤗

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *