Bestemorserviset

Når jeg fylte 30 år arrangerte jeg et ordentlig gammeldags teselskap. Jeg hang opp blondegardiner, la tepper over sofaen. Pyntet med gammeldagse duker, puter og bilderammer. Og på menyen sto både kaker, scones og lemon curd, og gjestene måtte stille opp i tidsriktige antrekk. Men jeg manglet noe av det viktigste for å få den komplette teselskap-følelsen. Nemlig tekopper med fat. Det er først når man sitter med fatet i den ene hånden og løfter tekoppen med den andre med lillefingeren til værs, at stemningen er komplett. Så jeg dro ned på Fretex og fant dette serviset for noen få små kroner. Og det passet rett inn.

I ettertid av dette tesekapet har jeg tenkt at jeg må huske å bruke dette serviset selv om det kanskje er litt vel sukkersøtt for meg med rosa roser på. For koppene er jo gode å drikke av. Så jeg tok det i bruk til en av mine seneste bursdager. Mens vi satt rundt bordet og spiste kaker og sippet til teen hørte jeg plutselig kjæresten si – «du, Kvalsund sykehjem ringte, de savnet serviset sitt». Og samtlige rundt bordet brøt ut i latter. Joda, jeg innser at dette er et ordentlig bestemorservise. Men jeg er jo som jeg har fortalt dere tidligere, litt gammel i sjelen. Så kanskje akkurat dette bestemorserviset passer perfekt hos oss.

Ha en fin søndags kveld alle sammen!

4 Comments

  1. Kult med slike servise, gjenbruk er alltid like bra! Har eit sjølv som eg har arva etter mormor, og eg er så glad i det. Mange gode minne og så er det stas med eit servise som pyntar opp litt 😀

    • Ida

      Gjenbruk er bare best 😉 Og så koselig at du har arvet et servise etter mormor ♥ Sånt blir jeg så glad av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *