Takknemlighetslista

Fordi den siste tiden har vært litt tung og bydd på både en umulig kropp og et angstfylt hode, fant jeg ut at jeg må ha litt motgift eller medisin. Så derfor er det på tide med takknemlighetslista igjen. Det er ingenting som skyver bort alt det vanskelige som takknemlighet. Og spesielt når man skriver det ned. Nå retter vi fokuset mot det positive. Her er lista:

– Jeg er så takknemlig for høstdager med sol.

– Jeg er så takknemlig for at storebror fikk en venn av seg til å sende grønn mango og bergamott-te til meg helt fra England. Og for hvor koselig vi hadde det når storebror kom på besøk med teen som jeg fikk i bursdagsgave.

– Jeg er så takknemlig for Castello sin Creamy White, mmm den er god! Både på knekkebrød, i omelett eller til tapas.

– Jeg er å takknemlig for å kunne sitte i telefonen med en av mine beste venninner i tre og en halv time og etterpå sitte igjen med følelsen av at vi faktisk var sammen. Jeg er så glad for at jeg har min kjære venninne, og ikke minst telefonen.

– Jeg er så takknemlig Carpenters-LPen min som jeg kjøpte på Spin Sector for 50 kroner for maaange år siden.

– Jeg er så takknemlig for leiligheta vår. Den fine leiligheta vår som jeg elsker så høyt. Ikke er den spesielt stor, eller ekstraordinær. Men den inneholder alt vi er glad i, og føles varm og lun. Den er hjemme rett og slett.

– Jeg er så takknemlig for de bruktbutikkene vi fortsatt har i byen.

– Jeg er så takknemlig for at tante Solbjørg plukket solbær til meg og la i fryseren når jeg ikke hadde mulighet til å komme å plukke selv.

– Jeg er så takknemlig for at jeg har muligheten til å ta lange og varmende dusjer når kroppen skanter litt. Det er når man er ute å reiser at man forstår hvor godt vi har det på akkurat det punktet i Norge.

– Jeg er så takknemlig for alle de små morgenstundene jeg og kjæresten har hatt denne høsten. Når vi trøtt som en dupp har pratet og flirt i senga, med håret til alle kanter. Det er den aller beste starten på dagen. Og spesielt når Bianco ligger sammen med oss.

– Jeg er så takknemlig for svigerfamilien som kommer på besøk og sprer humor og latter.

– Jeg er så takknemlig for den dyre legen (til Bianco). Selv om den er veldig dyr.

– Jeg er så takknemlig for alle de søte små vi får lov å ha i livet. De som sitter på fanget og har lyst å bli lest for. De som tuller og flirer. Og de som begynner å bli så store at de danser på ballettforestillinger. For en glede det er å få ta del i småe tær og trillende latter.

– Jeg er så takknemlig for Jørn Lier Horst sin siste krimbok.

– Jeg er så takknemlig for den deilige følelsen det er å legge seg i rent sengetøy.

– Jeg er så takknemlig for at det er helg.

– Men mest av alt er jeg så uendelig takknemlig for Bianco. For hver gang jeg hører små poter tasse over gulvet. For hver gang han hopper opp i senga eller sofaen og møter meg med en nesekos. Og for hver gang vi prater til han og han smiler så fint til oss. Han er verdens fineste lille pusekatt som betyr alt for oss ♥

Hva er du takknemlig for?

6 Comments

 1. Hege

  Nydelig lesning Ida. Blir varm om hjertet og rørt. ❤
  Jeg er takknemlig for Tom-Vidar, Helena, Mamma, Leif, min søster, mine kjære venninner, kattepusene våre,
  takknemlig for vakre farger, vakre ting, dyr, planter, frisk deilig luft og rent hav.
  Takknemlig for sola, og når sola glitrer på havet. Nordlys og månen og stjernene.
  God mat, blomster, kjærlighet, vennlighet og tolmodighet.
  Takknemlig for innlegget ditt Ida.❤
  Stor klæm til dæ fine Idamor!

  • Ida

   Åååå, tusen takk førr så fantastiske fine ord snille Hege ♥ Det varme hjertet SÅ mye! Og det va ei kjempefin liste du hadde. Goklem tebake fra oss 😉

 2. Ingunn Walsøe

  Jeg er takknemlig for den fine leiligheta vi har flyttet til.

  Jeg er selvfølgelig kjempetakknemlig for min gode mann.

  Takknemlig for at vi har blitt tante og onkel til lille prinsesse Schubi

  og at vi får passe henne når matmødrene er borte.

  Jeg er takknemlig for peisen som vi kan fyre i om kveldene og kose oss.

  Jeg er takknemlig for hjemmestrikka ullsokker som jeg bruker om natta når det er kaldt.

  Jeg er takknemlig for venninnene jeg har her i byen, selv om vi ikke snakker så ofte er det

  godt å vite at dere er der.

  Jeg er takknemlig for jobben med alle de fantastiske kollegene, humoren og klemmene.

  God helg vakre Ida.

 3. Vakker lesing mot slutten av veka <3 Bruktbutikkar og finaste pusen, Carpenters LP og helg, mykje bra! Alle treng ei å skrive ned ei slik liste innimellom, og kanskje særskilt når dagane er noko tunge og grå. Håper du får ei god sundag, kjære deg! <3

  • Ida

   Tusen takk for så fine ord Silje ♥ De betyr så mye for meg. Ønsker deg også en nydelig søndag 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *