En båltur med pappa og kjæresten

På den varmeste og fineste dagen vi hadde i Lofoten dro vi tradisjonen tro på fisketur sammen med pappa. Siden vi alltid er ute etter å fiske ørret ble det denne gangen også Kongsvannet rett ved Svolvær. Dog fikk vi ingen fisk. Det hadde nok vært litt for mange badegjester å plasket i vannet før vi kom.

Vi avslutter alltid fisketuren med å ha bål. Men Kongsvannet er ingen ideell plass, derfor kjørte vi like gjerne ut til vakre Gimsøya. Og det ble en av de fineste naturopplevelsene jeg noensinne har hatt. Se bare så fint!

Vi kjørte forbi hestene på Hov Gård som holdt på med kveldsmåltidet. Jeg er så svak for hvite og gråskimlete hester.

Min trofaste «fjellrev» var selvfølgelig med, selv om det var fjæra og ikke fjellet som var målet.

Vi rigget oss til på siden av en molo, og pappa hadde første bålkaffevakt. Altså finnes det en bedre lukt sammen med bålrøyk? Selv for en tedrikker som meg.

Mens det knitret og knaket i bålet spiste vi både tjukkpølse fra Gilde (det er den beste bålpølsa) og bålgrillet polarbrød med brunost. Sistnevnte er en tradisjon fra bestemor, men hun bruker alltid hjemmelaget brødskive. Og det er jo selvfølgelig best.

Samtidig var vi vitne til at sola gikk ned og begynte på ferden opp igjen. Sånn her så det ut rett ut i storhavet.

Og til venstre for moloen lå det et par holmer vi mest sannsynlig kunne ha vasset ut til dersom det hadde vært lavere fjære.

Mens jeg klatret på moloen for å finne fine motiv og gode vinkler for å ta bilde av soloppgangen, kom jeg over disse yndige blomstene.

Og det var ikke bare jeg som dokumenterte. Både kjæresten og pappa knipset i vei. Men det er klart man må gjøre det når naturen viser seg fra sin aller beste side.

Seeeee så magisk!

Det er nesten som jeg gjenopplever roen jeg følte når jeg nå ser på disse bildene.

Kjenner du den?

Hav og sol og gress og strå. I skjønn forening.

Det var ikke feil å nyte en soloppgang her nei.

Så kjørte vi hjem via veien på baksiden av Hoven.

Og der møttes morgensol og damp fra de små tjernene, og skapte en scene ikke ulik den på slutten i Pride & Prejudice (filmen). Det var nesten så jeg sto å ventet på Elizabeth og Mr. Darcy.

Ååååh, det var en herlig båltur og naturopplevelse sammen med pappa og kjæresten. Jeg føler meg så uendelig takknemlig for å få oppleve noe vakkert sammen med de jeg er glad i. Jeg har sagt det før og sier det igjen – jeg lar meg aldri slutte å begeistre over naturen. Den er virkelig fantastisk!

4 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *