Hoven

En kveld det var midnattsol i Lofoten kjørte vi til Gimsøya. Vi skulle nemlig gjøre noe helt spesielt. Vi skulle gå på topptur på Hoven (som i hestehoven), som dere ser midt i bildet.

Før vi parkerte bilen sa vi hei til de fine hestene på Hov Gård.

Kosete hest i midnattsol, og her ser dere Hoven i bakgrunnen.

Hoven har en høyde på 368 meter, så den er ikke så høy, men den kan være nokså bratt enkelte steder. Men siden jeg ikke har gått på noen som helst slags fjelltopp på mange år nå, var jeg veldig stolt når jeg endelig kom opp. Og belønningen var en 360 graders panaromautsikt med nydelig midnattsol. Se så fint! Her er utsikten rett ut i storhavet.

Og snudde vi oss 180 grader var utsikten sånn her. Med Henningsvær bak fjellet på midten av bildet.

Det er viktig å dokumentere at andre dokumenterer. Spesielt når midnattsola er så vakker.

Det var flere varder på toppen. Her er den største.

Og på «baksiden» av Hoven er det så bratt at det er rett ned. Så her må man være forsiktig.

Selverklært gentleman som bærer sekken min når det er bratt ♥ Ja, for det var såpass bratt enkelte plasser at jeg konkluderte i at dette ville ha vært en vanskelig tur å gå ned dersom det ikke hadde vært så tørt. Så husk på det hvis dere skal gå på Hoven.

Jeg er så stolt av meg selv som klarte å gå helt opp til toppen, for underveis hadde jeg mine tvil når det var som tyngst. Men når jeg kom ned var jeg ikke mer sliten enn at jeg plukket med meg en liten grøftekantbukett til pappa og den snille stemora. Denne turen skal jeg definitivt gå igjen! Og det blir nok i midnattsola da også.

4 Comments

    • Ida

      Ja, det va en fantastisk tur, med midnattsola og alt 😉 Har du gådd den Suzanne? Hvis ikkje anbefale æ den veldig 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *