Perch’s Milky Oolong

Perch’s sin Milky Oolong har i løpet av det siste året blitt en av mine faste teer, en favoritt som jeg aller helst ønsker å ha stående i tehylla til enhver tid. For jeg drikker mye av denne.

Man sier ofte at oolong er en te som er en mellomting av grønn og svart te fordi man lar tebladene oksidere men avbryter prosessen før teen rekker å bli helt svart. Forskjellige teer oksideres i forskjellige grad, slik at noen oolonger er lysere og ligner mer på grønn te. Og andre er mørkere og ligner mer på svart te. Jeg bruker å tenke et den gir meg «the best of both worlds», for oolong blir ikke så kraftig som den svarte, men samtidig blir den sjelden så bitter som den grønne ofte gjør.

Det som er så spesielt med Milky Oolong er at tebladene blir dampet med melkvann før de rulles. Dette gir en kremete og elegant smak. Ja, kanskje på grensen mot karamell. Melkesmaken gir også litt søthet til teen, og flere jeg har servert den til har kommentert at den smaker litt oreokjeks-aktig.

Brygg teen på 100 grader i 5 minutter og du vil få en perfekt kopp med mørk dampende lykke (for denne oolongen er ikke av det lyseste slaget). Og husk å ikke koke tevannet, da mister det mye luft og blir flatt. Selv skal jeg lage meg en kopp akkurat nå, for ved siden av Kusmi sin Prince Vladimir er Milky Oolong en gjenganger i tekoppen for tiden.

4 Comments

  1. Rannveig

    Det alltid koseli drikke «en kopp dampende telykke» sammen med dæ 😍 Forresten så har du stjelt mitt uttrykk om «en kopp dampende lykke» 😁

  2. Denne hørtes god ut! Jeg har en skikkelig nedgang i tedrikking for tiden, jeg er liksom litt lei alle. Hvor kjøper du denne forresten? Bestiller du på nett? Eller selger de denne helt der nord? Hilsen søring som ikke bor i Oslo lenger

    • Ida

      Åååå den er så nydelig god Mathilde Nicoline 😉 Jeg kan virkelig anbefale den! Kjæresten har brukt å kjøpe den når han er i Oslo. Og den siste pakken fikk jeg i julegave fra en venninne som bor der. Men du kan heldigvis kjøpe den på nett her. Perch’s sender raskt, rett i postkassa, og pakkene er pakket så fint. Hehe, ja det er nok ikke så lett når man er vant til å få tak i så mye som man gjør i Oslo, for så å flytte fra det 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *