Januarbuketten

Oi for en start blomsteråret 2019 fikk! For se så fin januarbuketten ble! Akkurat så grønn og vinterlig som jeg hadde sett for meg, men med noen overraskelser som det jo av og til bruker å bli når blomsterbutikken har inne nye og spennende ting.

Januarbuketten inneholder oliven, pistasj, to forskjellige eucalyptus, vinrødlilla limonium, Clooney ranunkler, kirsebærgrener, grennellik og lamb tails.

Det som kanskje er mest spennende i januarbuketten er noe som jeg aldri har hatt før – nemlig lamb tails. Disse hvite bommulsaktige blomstene med litt brunt på tuppen. De får meg nesten til å tenke litt på sølvkrans. Men de skal egentlig ikke være brun på tuppen, der skal det egentlig blomstre i rosa og gult. Men jeg syns faktisk de var finest sånn her. Da ble de liksom litt mer vinterlig.

Og disse grennellikene var bare  nydelig at blikket mitt fanget de umiddelbart. Bildene yter de dessverre ikke nok rettferdighet, for i virkeligheten vises den rødlige fargen mot midten mye sterkere. Og jeg var egentlig på utkikk etter en lys limonium, men når blomsterdekoratøren hentet fram denne vinrødlilla varianten, føltes det bare helt rett. Den ga liksom det lille ekstra til en vinterbukett som ellers gikk ton i ton.

Jeg elsker ranunkler, og klarer sjelden å gå forbi Clooney ranunkler uten å kjøpe de. Også syns jeg de passet så godt inn i buketten siden de er så lys og vinterlig. Og oliven er også med på gi et fint og vinterlig preg med sin sølvhvite farge på undersiden av bladene.

Etter at disse bildene ble tatt har Clooney ranunklene bredt seg utover til nesten dobbel størrelse, og kirsebærgrenene blomstrer i hvitt. Jeg tar meg atter en gang i å bare sitte å stirre på buketten, for den er virkelig storslagen. Og egentlig litt beroligende med sine sarte og lyse farger. Ja det ble rett og slett en pangstart på blomsteråret 2019! Er du ikke enig?

5 Comments

    • Ida

      Tusen takk ♥ Jeg syns det ble en aldeles fantastisk bukett. Liker så godt når de er luftige og frodige. Og den mugga/vasen, herlighet hvor glad jeg er i den! Hvis du ser gjennom alle månedsbuketten vil du se at den brukes mye 😉 Det er den tørste mugga fra Jasper Conran sin serie Tisbury.

  1. […] Januarbuketten var jeg så utrolig fornøyd med. Jeg visste på forhånd at den skulle inneholde mye grønt, være vinterlig, og litt vill og vakker, men at jeg skulle finne så mye fint en januardag på Sonja Blomster hadde jeg ikke trodd. Kombinasjonen av sølvgrå lamb tails, clooney ranunkler og den veldig spesielle kremfargede grennelliken som var rød helt innerst, gjorde buketten akkurat så vinterlig som jeg ville ha den. Men prikken over ien, det som virkelig bidro til den perfekte januarbuketten, ble kontrasten fra den vinrødlilla limoniumen og alt det frodige grønne, som hadde helt passende mørke og duse grønnfarger. Tips til vinterlige buketter – eucalyptus som nesten framstår som sølvfarget noen ganger, og olivengrener som er hvit på undersiden av bladene. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *