Litt nytt, litt gammelt og litt strikket

Når vi kom hjem fra Lofoten i slutten av november hadde vi med oss både litt nytt, litt gammelt (brukt) og litt strikket i kofferten. Og fra tidligere loppiser og bruktbutikker lå det også litt i skapet som ventet på å bli tatt i bruk. Her skal dere få se alle de fine tingene.

Denne fine adventsstjerna fant jeg for bare 10 kroner på Lias bruktbutikk. Enn så lenge brukes den ikke, men planen er å kunne bytte litt på denne og den gamle som vi har fra før. Denne er litt større og har et sånt herlig gammeldags uttrykk.

Også fant jeg denne fine mugga fra Arabia til 40 små kroner. Arabia-muggene går vanligvis for et par hundrelapper eller mer på finn.no, men denne har et nagg i helletuten og et par sprekker på baksiden. Men det vises ikke når den brukes som vase og står med baksiden mot en vegg. Og den er helt vanntett. Er den ikke fin?

Det fine julekortet med rådyret og tefatet i samme serie som det lyseblå som jeg samler på, kommer også fra Lofoten. Bare at det ble kjøpt tidligere i år. Julekortet i midten med nissen og geita fant jeg på Postludium i mars. Det er fint å kunne finne juleting hele året.

En av dagene vi var i Henningsvær spiste vi en sen lunsj på Lofotmat. Og der ble vi servert aperitiff av Lys Isgløgg og prosecco. Det var godt at vi selvfølgelig måtte kjøpe med oss en flaske hjem. Jeg gleder meg til vi skal kose oss med den! Og glassene fant jeg på Lias Bruktbutikk til 10 kroner per stykk. Nå har vi 4 av akkurat denne typen.

På Drops fant jeg litt pynt til juletreet. En stor polkastokk og en søt liten hvit fugl. Og fra Kvinnene fra havet kjøpte jeg en pose Smørblid-te fra Bettys tesalong. Det er svart te med karamellsmak og jeg syns navnet er så passende. Jeg blir iallefall smørblid av en kopp.

Den gamle røde juleduken ble kjøpt på Krabbelvloppisen i juni, og de røde lestene har jeg spart på siden i mars når jeg fant de på Postludium. Lestene er herlig varme og tykke, men pittelitt for stor. Hehe, jeg føler meg litt som lille JuleIda når jeg har de på meg ♥

Duken ble kjøpt med én hensikt, og det var på grunn av stoffet. Tenk så mye fint man kan sy av dette!

På Lias kom jeg også over dette stålfatet. Det var ikke helt som det jeg har lyst på, spesielt på grunn av den høye kanten på brettet. Men jeg så mulighetene i det likevel.

Jeg kan nemlig bruke stetten til å lage det fatet jeg ønsker meg. Jeg må bare finne et brett som passer til å lime på toppen. Å vipps så har jeg akkurat et sånt kakefat jeg har lett etter. Lurt ikke sant? Det er ganske gøy å være kreativ!

Og midt i lille Henningsvær klarte jeg endelig å oppdrive disse tannbørstene fra Hay. De har stått på ønskelisten iallefall ett år nå. Det er virkelig på de små plassene man finner ting! Egentlig ønsket jeg svart tannbørste til kjæresten, men siden de ikke hadde det gikk jeg for sterotypisk his and hers-farger. Føles litt 80-talls-aktig.

Og denne husker dere nok fra dette blogginnlegget. Det ble en hvit lysestake som ble med hjem.

Og se så fint den står på stuebordet vårt nå. Den blåe var også kjempefin, men det var den hvite som passet best hos oss. Er du ikke enig?

Og sist men ikke minst hadde jeg to nye lestepar med meg hjem i kofferten. Den snille stemora hadde strikket disse til meg, og da spesielt med tanke på å ha i senga. Derfor er de begge to litt kortere i skaftet – med andre ord perfekt som sovelester. Hun er bra snill hun der snille stemora ♥

4 Comments

    • Ida

      Så koselig Kari 😉 Og det man har vært så heldig å arve blir nesten enda finere på grunn av minnene og affeksjonsverdien. Ønsker deg en riktig god helg!

  1. Jättefin kanna att ha som vas, jag har också en som är lite nagg på, från Rörstrand. Den funkar fint som vas här med. Och tandborstarna från HAY! Är så kär i just det märket nu och har också kikat på tandborstarna. Det får nog bli en sån när det är dags att byta… 🙂

    • Ida

      Takk Sandra 😉 Og så fint å høre at det er flere som setter pris ting som ikke er «perfekt». Selv syns jeg det er sjarmerende. Og jeg gleder meg veldig til å ta tannbørstene i bruk. De har så herlig retro design.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *