Hva jeg leter etter nå

Jeg kom meg dessverre ikke på loppemarkedet på Krabbelv denne helga, og det er litt synd, for det er det beste loppemarkedet i området. Men det blir alltids nye sjanser. Forhåpentlig blir det noen andre loppiser framover, og i tillegg har vi hele seks bruktbutikker i byen nå. Det er ikke så verst! Så loppisjakten den fortsetter. Det gjør den alltid.

En av de viktigste tingene når man skal ut å jakte på lopper, er å vite hva man leter etter. Selvfølgelig kommer man ofte tilfeldig over masse fint, men det er alltid enklere om man vet på forhånd hva man er ute etter. Og akkurat nå leter jeg etter dette:

En liten hvit fløtemugge sånn som de minste på dette bildet fra pinterest. En som ikke er så stor, helst mindre enn et krus, og gjerne litt rund i fasongen. Om den skulle ha noen små detaljer i gull eller lignende går det bra, men helst skal den være helt hvit. Eller kremfarget.

Et kakefat i tinn, sølvplett eller stål med stett, sånn som dette som UnderbaraClara har. Et fat som gir en skikkelig festiv feeling. Og helt perfekt til nyttårsaften. Er det ikke fint? Men det er ikke så lett å finne skal jeg si dere. Jeg har iallefall søkt rundt omkring på internett, og vært innom flere bruktbutikker. Heldige Clara som har et sånt et! Men så er hun jo en mester i å gjøre gode bruktfunn. Jeg tror jeg har lyst på nesten alt hun har i huset sitt.

Flere kammerstaker og lysestaker som denne. I både stål, sølvplett og messing. Jeg får aldri for mange av disse.

En eggkurv som ligner litt på denne. Den her er riktignok helt ny og kommer fra IB Laursen, men jeg vil aller helst se om jeg kan finne en gammel brukt en.

Jeg har også lett lenge etter en hvit eller kremfarget smørkrukke ala denne som Elsa fikk i julegave i fjor. Og aller helst en som er litt smalere og kanskje rundere i fasongen. Per nå har vi bare plastbokser til å ha smør i, og det er ikke så fint å ha på kjøkkenbenken.

En ny randform, siden mamma var litt uheldig å vaske den gamle i oppvaskmaskinen i sommer. Den kan nok fortsatt brukes men den ser ikke så fin ut lenger, og det er litt dumt når den henger på veggen på kjøkkenet. Også har jeg lenge ønsket meg en randform med mønster som går på skrå.

Gamle vinglass og champagneglass. Man får aldri for mange av disse, og borddekking med forskjellige glass er så sjarmerende. Bildet er fra pinterest.

Og til slutt tallerkener med blått mønster. Gjerne sånn som disse, men helst litt større slik at vi kan spise middagen på de. Tallerkener med brunt mønster er også av interesse.

Så kjære lesere, kommer dere over noe av det jeg leter etter, så rop ut. Da blir jeg evig takknemlig. Hva leter du etter når du er på loppemarked?

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *