Helgefølelse

Jeg har sagt det før og sier det igjen, nemlig at helga kommer uansett om man har tatt helgevasken eller ikke. Og selvfølgelig kan den bli kjempefin selv om hybelkaninene ligger og lusker ved gulvlistene. Eller at senga ikke er oppredd. For kos det måles ikke i renhet eller hvor ryddig man har det.

Men likevel er det ingenting som gir meg like mye helgefølelse som når helgevasken er tatt. Når alt ligger på sin plass, sofaputene er ristet og fluffy, og det nesten lukter rent. I tillegg har jeg et par andre ting som bidrar litt ekstra til helgefølelsen. Sånn som ferske blomster i vasen. Nye fine blomster som nesten smiler mot meg hver gang jeg ser på de. Det er lykke det!

Og nytt og rent sengetøy. Det finnes jo ingen bedre følelse enn å legge seg i rent sengetøy. Spesielt hvis man har dusjet først. I den forbindelse må jeg bare fortelle hvor artig bestefar var som brukte å stå opp igjen for å dusje hvis han oppdaget at bestemor hadde skiftet på senga. Han var en mann etter mitt hjerte.

Og levende lys i hver krik og krok av leiligheta. Vi har lykter, staker og telysholdere både på badet, i gangen, på verandaen, i stua og kjøkkenet. Og det er alltid så stemningsfullt når alle er tent. Spesielt på denne tida av året.

Også må man unne seg noe godt i glasset. Mine favoritter er ingefærøl, rosé cider eller tonic water med is. Ja og hyllebærdrikk på sommeren.

Og om det er noe som virkelig bidrar til helgefølelse er det de gode og lange frokostene. Der man dekker på bordet, koker egg eller lager eggerøre, og har så mye å velge i at man nesten spiser for mye. Der samtalene bare varer og varer, og man er så mett at man må sove middagshvil etterpå. Ååå jeg elsker disse frokostene!

I tillegg er det ekstra koselig når Bianco også tar helgevasken. Ja da får vi virkelig følelsen av helg ♥

Nå kan jeg ikke krysse av på samtlige av disse punktene akkurat i dag, men jeg fikk litt mer helgefølelse etter at jeg klarte å karre meg opp av sofaen i femtida og fikk ryddet ganske grundig i leiligheta. Jeg innså at at selv om det føltes som natt, var det ikke lurt å ta kveld så tidlig. Da ville jeg jo gått glipp av fredagskvelden, og det er jo en av de beste kveldene i uka. Så nå er alle lysene tent, jeg funderer på hva jeg skal putte i glasset, og Hans Majestet Bianco ligger midt i 3-seteren med den ene labben så fint over snuten. Nå er helga her.

God helg fra oss kattelivet!

4 Comments

 1. Eirin

  Jeg skiftet også sengetøy i går og det var ekstra godt å legge seg i går kveld. Dessuten skal jeg ha en venninne på overnattingsbesøk i kveld siden samboeren er borte. Vi fant ut at vi begge savnet pysjparty som man hadde som tenåring, med romantisk komedie og masse prat. I den voksne varianten skal vi også lage god mat (taco med syltet rødløk og mango- og avokadosalsa) og kanskje strikke litt på noen julegaver. Jeg gleder meg veldig 🙂 God helg til deg!

  • Ida

   Ååå det høres kjempekoselig ut! Og så artig at du nevner dette, for kjæresten var bortreist i går, og da satt jeg å tenkte på at jeg savner å ha pyjamasparty med venninner. Heldigvis kommer min gode Disneyvenninne fra Bodø på besøk snart, og vi sitter som regel alltid i pyjamas når vi ser på Disneyfilmer og spiller Ticket to ride. Håper dere får en kjempefin kveld, og den maten hørtes bare helt nydelig god ut 😉 Helgeklem fra oss!

 2. Lange frukostar med gode og artige samtalar høyrer helgene til 🙂 No når det er såpass mørkt ute, kjenner eg det gjer ekstra godt å tenne stearinlys og hygge seg litt ekstra med ei god bok, ein kjekk TV-serie eller spelekveld med fine venar. God helg 🙂

  • Ida

   Ja høsten og vinteren maner virkelig til masse stearinlys, boklesing og tv-seriekos ^_^ For ikke å snakke om tedrikking. Og jeg elsker spillekvelder! Dessverre har jeg ikke like mange å spille med som før. Men hver gang jeg får sjansen, ja da koser jeg meg ordentlig 😉 Håper dere har en fin helg i Stavanger (selv om været er dårlig).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *