Oktober

Oktober begynte med at jeg pakket bort siste rest av sommeren. Både sommerbøkene og pelargoniaene.

Og uteputene, pleddene og gulvteppene. Det er alltid så trist å pakke bort verandaen. Men samtidig er det veldig godt å få gjort det. Men verandamøblene og grillen brukte vi laaaang tid på å få ned i garasjen. Man kan ikke alltid være tidlig ute eller hva?

Ute så det sånn her ut. Nysnø på fjellene og tidvis litt snø på bakken.

Og snø og rognebær sammen ga meg litt julestemning. Men det var egentlig litt for tidlig for det – selv for JuleIda.

Derfor jobbet vi hardt for å finne høststemninga. Og sånn her kan man jo også ligge og nyte fargene fra lynga og det gule høstløvet.

Lyng i lav og kald sol. Det blir ikke mer høstlig enn det.

Så hamstret jeg kopptuer og kopphånduker i høstlige farger. Også ble jeg litt lei meg når jeg fikk vite at danske RIC som produserer disse som jeg har brukt i over 15 år skal avvikle. Jaja, ingenting varer evig… Ikke lett å være vanemenneske da. Heldigvis har jeg en snill og strikkeglad stemor, så jeg overlever nok 😉

Høststemning hadde de også på Smørtorget.

I tillegg til masse fine forklær som jeg likte som godt. Jeg får sånn bestemorfølelse av disse her. Selv om min egen bestemor alltid har brukt sånne lange hvite som man kan koke på 90 grader. Og tørkle på hodet. Alltid tørkle på hodet!

Vi hadde dessverre mye overskyet og grått vær. Men enkelte dager føltes det som sola prøvde å tvinge seg gjennom skydekket. Og da var det magisk lys.

Og som vanlig hadde vi masse fine blomster. Noen litt høstlige.

Andre litt mer sommerlig. Men se så fin da!

Og mens lyset ble mørkere og ettermiddagene blåere, var Bianco hos den dyre legen for å trekke flere tenner. Stakkars lille pusen vår. Han liker det ikke i det hele tatt. Og som dere sikkert skjønner er ikke vi så begeistret for det heller. Vi er bestandig så bekymret. Men det gikk heldigvis bra – denne gangen også. Og det viktigste er at Bianco ikke har tannpine lenger. Tenk nå er det ikke mange tenner igjen i den lille munnen. Og det vises godt på aniktsfasongen som er blitt mye smalere ved haka. Men han er likevel den fineste i hele verden ♥

Og etter tanntrekk får man selvfølgelig ekstra masse tunfisk.

Mens at vi tobeinte spiste mest supper og gryter, sånn som vi bruker på høsten. Vi smakte både indisk dal og ramen for første gang (det var nydelig). Også lagde jeg boeuf bourguignon. Jeg ser forresten at jeg må bli like flink til å ta bilder av maten vår som jeg er av Biancos tunfisk 😛

Så fortsatte jeg oppryddingen av skuffer og skap, og denne gangen var det teskapet som fikk gjennomgå. Disse to instant-teene fra Whittard ble luket ut. De var så og si tomme, og hadde begynt å smake litt rart siden de er så gammel. Jeg var på tur å kaste de i søpla når jeg plutselig innså at mønsteret på boksene ligner litt på William Morris sine motiver. Er du ikke enig i det? Jeg kan selvfølgelig ikke kaste de da!

Og nå blir det bare mørkere og mørkere dager framover. Og samtidig som jeg fortviler litt over at det er så vanskelig å ta gode bilder (jeg har merket meg at det er flere bloggere som nevner dette nå), gleder jeg meg veldig til tida vi har framfor oss. Jeg har nemlig bestemt meg for at november skal være en ordentlig førjulsmåned. Jeg skal pynte med kongler, spise klementiner, og drikke både julebrus og julete. Og dersom jeg kommer i julestemning skal jeg ikke være sparsom. Jeg skal rett og slett la meg selv få nyte litt jul før den litt stressende desember overtar. Nå november, nå er jeg klar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *