Litt mer Nusfjord del 1

Siden vi falt så pladask for Nusfjord i fjor når vi var i Lofoten, hadde vi bestemt oss for at vi skulle tilbake dit i år også. Og vi skulle selvfølgelig spise på restauranten Karoline. Men denne gangen var vi litt for tidlig for a la carte menyen, og det ble varm lunsj istedet.

Kjæresten valgte fiskegrateng.

Og jeg bacalao. Og det var godt, men det føltes ikke helt det samme når det ikke var hvite duker på bordene og man måtte hente vann og bestikk selv. Det ble straks litt mer «kantinepreg» da. Dessuten savnet jeg oliven i bacalaoen (er ikke det obligatorisk i bacalao?). Så neste år besøker vi Nusjord på kvelden.

Men Nusfjord var like fin som vi husket. Og det positive med å komme tidligere på dagen var at det var mye mer liv i fiskeværet. Og flere butikker og kaféer som var åpne.

Det var like fint pyntet med sommerblomster i kasser og bed.

Og fuglene hadde fortsatt reir på de smaleste plassene.

Men nytt av året var Hansines bakeri, som var så utrolig koselig.

Man gikk inn i et lite og gammel hus, og ble møtt av mursteinsvegger, skeive tregulv, gamle stoler og bord. Og ikke minst lukten av nystekte kanelboller og brød.

Bak disken stod en hyggelig dame med forkle rund magen og tørkle på hodet. Men det var ikke Hansine selv, for navnet det er hentet fra langt tilbake i tid. Og bakerovnen den hadde ikke vært i bruk på over 75 år når de nå bestemte seg for å restaurere det gamle bakeriet.

Se så godt! Nam!

Og hele bakeriet var så sjarmerende. Med gammeldagse mugger og kakebokser og pynt.

Men de her grillklutene med dukkeansikter skal jeg innrømme at jeg aldri har vært så begeistret for. Men så understreker de virkelig den gammeldagse stilen.

Jeg hadde ikke sagt nei takk til den her fine mugga. Eller randforma, for den saks skyld.

Selv om det var veldig koselig inne på bakeriet tok vi med oss bollene ned på kaia. Det var nemlig utsikter for sol, og det kunne vi jo ikke gå glipp av.

Det ble både vaniljebolle og kanelbolle, men kanelbollen var definitivt best!

Etterpå vandret vi langs kaia, nøt varmen fra sola i ansiktet, og kjente på lykken over å bare være i Nusfjord. Ååå som vi elsker Nusfjord. Del 2 kommer snart.

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *