Sommerens loppisfunn

Denne sommeren gjorde jeg veldig mange fine loppisfunn. Og vi får starte på begynnelsen, tidlig i juni, da det faktisk sluddet når jeg og min gode loppisvenninne kjørte utover til Krabbelv bygdehus. Ikke mye sommerfølelse der kan jeg fortelle. Men vi brydde oss ikke om det, for vi skulle på loppemarked. Og loppemarkedene på Krabbelv er alltid de beste. Med mange skatter og hjemmelaget lapskaus og kaker.

Der fant jeg en gammel Jyden-ramme og en fin heklet blondeduk som jeg betalte 60 kroner for til sammen. Jeg har helt spesielle planer for begge to (som dere skal få høre om senere).

Og to hvite bommulsduker med broderier. Den ene helt hvit og stor nok til å dekke hele kjøkkenbordet, og den andre litt mindre og med nydelige blomster i grønt og rosa. Her ser dere den minste. Fin ikke sant? Og mens jeg og min gode loppisvenninne sto å drømte oss bort i hvor gamle disse dukene var, ble vi brått revet tilbake til virkeligheten da de søte damene som arrangerer Krabbelv-loppisen sa at de like gjerne kan være fra syden og laget for bare noen år siden. Jaja, jeg får vel late som om de er fra riktig gamle dager da.

Noe som garantert ikke er gammelt er dette putetrekket. Men det spilte ingen rolle for det passet perfekt til å ha i utesofaen, så det fikk også bli med hjem. Og det var Bianco overlykkelig over, for knappene viste seg å være laget av oliventre (jeg har vel fortalt at Bianco er helt gaaal etter oliventre?). Nå ligger han hele tiden på puta med det søte lille hodet sitt, og slikker og koser med knappene. Det er litt av et syn kan dere tro.

Et annet putetrekk som også fant veien ned i posen min var dette bittelille gammelrosa brodert med noe som ligner på Hardangersøm. Putetrekket måler bare 22 * 22 cm, så det er ganske lite. Men det passet perfekt i en av stolene i «hagen».

Så ble hele tre bøker med meg hjem. To av svenske forfattere (ja jeg innrømmer at jeg har en ting for svensker), og en av Roy Jacobsen. Den sistnevnte var det loppisvenninna mi som fant til meg, for hun vet jo hvor glad jeg er i bøkene hans.

Men den fineste tingen jeg fant på dette loppemarkedet, var nok denne gamle skinnveska som jeg tror er fra 50- eller 60-tallet og som kostet 150 kroner. Jeg er ikke så flink å datere gamle ting, men ble fortalt at den kom rett fra en gammel dames hus, hvor den hadde ligget i maaange år. Så gammel er den iallefall.

Den trenger litt vask og litt svart skokrem på den ene siden, men ellers er den i ganske god stand. Også har den «den typiske» parfymelukta som bruker å være i riktig gamle vesker. Jeg syns det er sjarmerende, og gleder meg veeeldig til å bruke den til en «finere» setting.

En dag senere i juni, mens jeg ventet på bussen hjem fra byen, stakk jeg en snartur innom Gjenbruk nede på kaia. Og glad var jeg for det, for der inne lå nemlig dette nydelige serveringsfatet fra Figgjo å ventet på meg. Riktignok med et lite nagg (oppe til høyre), men ellers prikkfritt og for bare 50 små kroner. Modellen heter visstnok Eidsvoll, er fra 50-tallet og kommer i mye forskjellig dekor. Men helt hvitt har jeg forstått er litt sjelden. Tilsvarende fat koster fort 150-400 kroner på finn.no, så jeg var veldig fornøyd med det kjøpet. Og gjett om vi har brukt det mye i løpet av sommeren, spesielt til grillmat.

Så arrangerte Dyrebeskyttelsen i Tromsø loppemarked, og fristet med å legge ut bilder av alle skattene man kunne finne. Dessverre hadde ikke jeg muligheten til å dra dit, men spurte pent om de kunne legge av dette serviset for meg. De av dere som har lest bloggen min en stund kjenner det kanskje igjen? Det er det samme serviset som bestemor har, og som jeg fant i en bruktbutikk i Rotsund i 2016. Men jeg hadde bare 5 kopper, 4 tefat og 6 fat fra før, så jeg trengte å supplere med litt ekstra. Og jeg må bare få sagt at jeg syns det var utrolig snilt av Dyrebeskyttelsen å legge det av til meg. Serviset kostet 50 kroner, men jeg betalte litt ekstra for jeg vet jo hva pengene går til.

Hehe, Bianco lurer på om kattene hos Dyrebeskyttelsen har hatt teselskap ♥ Her ser dere forøvrig den store hvite bommulsduken med broderi.

Så reiste vi til Lofoten, og der har de alltid så mye fint i bruktbutikkene. Denne pidestallen i rotting fant jeg for 10 kroner hos Røde Kors på Leknes. Den står nå ute i «hagen» vår.

Og disse skålene, tefatet og skjea fant jeg på Vestvågøy ASVO. Den største skåla er fra Figgjo. I samme trykk som serveringsfatet ovenfor, men med dekoren Victoria. Tefatet er fra Stavangerflint og laget i 1953, og skjea er av nyere modell.

Den blåe skåla er fin. Ordentlig sommerlig og perfekt til jorbær.

Og den visste seg å være engelsk, produsert av Myott og heter Finlandia. Et veldig fint servise som jeg skal være på utkikk etter framover. Og for alle disse fire tingene betalte jeg bare 25 små kroner. Tenk!

Videre fant jeg et stålbrett og et eggeglass hos Røde Kors  for 10 kroner, og disse gamle vinglassene hos Lias Bruktbutikk i Svolvær. Glassene kostet egentlig litt mer enn jeg ønsket å betale for de (100 kroner tilsammen), men jeg trøster meg med at de kostet mye mer den gang de var helt ny.

Og til slutt kommer et bilde av mange kammerstaker og lysestaker i både messing og stål. Et par fra Krabbelv-loppisen, noen fra Røde Kors på Leknes, men mesteparten fra Lias Bruktbutikk i Svolvær. Jeg gledet meg veldig til å bruke kammerstakene i stål, men så viste de seg å være unormalt kort og smal for vanlige kronelys. Jeg må derfor skjære av lyset nederst for at det skal få plass i stakene, og da vet jeg egentlig ikke om jeg orker å bruke de. Synd, for de var så utrolig fine.

Så hva syns du om loppisfunnene mine? Jeg er iallefall veldig fornøyd! Fant du noe fint i sommer? Legg gjerne igjen en kommentar og fortell om det. Klem fra meg.

4 Comments

    • Ida

      Tusen takk Monica ♥ Ja æ syns åsså det va myyye fint her 😉 Og loppemarked e jo synonymt med skattejakt. Goklem

  1. […] Så måtte jeg rømme inn på Edels Antikk & Retro når vinden begynte å bli kald (godt å ha en unnskyldning, ikke sant?). Der hadde de dekket et helt bord med dette fine serviset fra Figgjo som heter Mai og er laget i samme støp som serveringsfatet jeg kjøpte i sommer. […]

  2. […] sitt hjelpesenter i Tromsø. Jeg benyttet anledningen til å si hei til kattene når jeg hentet det blomstrete serviset som Dyrebeskyttelsen Tromsø var så snill å legge av til meg når jeg ikke hadde mulighet til å dra på loppisen deres i fjor sommer. Jeg hadde gledet meg […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *