Fine ting

Når livet byr på utfordringer er det ekstra viktig å fokusere på de fine tingene. De trenger ikke å være så store, men de kan bety masse likevel. Dessuten er det jo kjent at mange bekker små, gjør en stor å. Derfor starter jeg helgas første dag med en liste over fine ting.

At en bok kan få meg til å lese en annen bok. De snakket så mye om Emily Bronté og Wuthering Heights i Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai, at jeg bare måtte kjøpe boka når jeg kom over den i form av en Penguin Classics Hardcover til 40 % rabatt på ARK. Nå er jo selvfølgelig innholdet det viktigste, men det skader ikke at coveret er så fint som dette. Eller hva?

Min rødstripete skjortekjole som jeg kjøpte i mai. I 100 % bomull.

Å ha en loppisvenninne som vet hva jeg liker, og som kjøper gaver til meg når hun finner noe fint. Denne fine lille sølvplettvasen er britisk, og da blir jeg jo ekstra glad i den.

At storebror ordnet meg en av favoritt-teene mine som er både vanskelig og dyrt å få tak i. Whittard sin Mango & Bergamott-te er kanskje den teen jeg drikker aller mest av på sommeren. Både varm og kald.

Å ha muligheten til å reparere/fikse på ting istedet for å kjøpe nytt. To av spireaene mine står i noen riktig gamle mørkegrå steinpotter. Disse ble malt kremfarget for ni år siden og har gjennom regn og vind mistet mye av den lyse fargen. Da føler jeg meg heldig som kan kjøpe ny oljemaling og vipps så er de så god som ny. Ja til mer av slikt i samfunnet!

En liten pus som elsker gressbøtta si så mye at han må sitte oppi den ♥ Her er det riktignok bare forlabbene som er oppi, men dere kan tro det er litt av et syn når hele katta står i den lille bøtta.

At Nygård Hagebruk ga meg en Cosmos Candy Stripe gratis når jeg ikke fant hvit Cosmos noen plass, og det nærmeste jeg kom var denne varianten som hadde vokst seg litt for lang.

Å ha en kjæreste som viser hvor glad han er i meg med å lage meg te i kjærlighetskoppen fra Mummi ♥ Og dersom den er til vask velger han alltid en rosa kopp. Er han ikke romantisk? Her er fra en av de få solfylte dagene vi har hatt i løpet av de to siste månedene.

At mamma baker brytebrød når hun er på besøk. Hva er vel bedre enn lukten av deilig nystekt brød som brer seg i hele huset? Og hvor luksus er det ikke å få servert en nystekt brytebrødskive med hvitost og smør. Mat smaker alltid bedre når andre lager den. Har du lagt merke til det?

Så der har du listen. Og samtlige av punktene på den får meg til å smile bredt. Og kanskje du også har noen fine ting i livet ditt som du ønsker å dele med oss andre? Skriv de gjerne i kommentarfeltet. Bare det å skrive de ned gjør at man fokuserer så utrolig mye mer på de. Og det er jo aldri feil. Spesielt ikke på en fredag!

Helgeklem fra oss kattelivet ♥

2 Comments

  1. Jeg henger etter på nye blogginnlegg. Hurra for positivitet!
    Den teen hørtes fantastisk ut, hadde det ikke vært for at jeg har unnet meg masse både fint og godt fordi det er ferie hadde jeg bestilt den på internett. Kanskje neste gang jeg er i humør til å unne meg noe godt (når skattepengene mine kommer kanskje?).
    Jeg har faktisk et par ting apropos din blogg, jeg har endelig fått kjøpt meg en sånn vase vi har snakket om, en sånn i glass med et sånt hullete metallokk til blomster (skjønte du det?). Jeg fant en som var så fin i en av mine lokalbutikker (en sånn som er så viktig å ta vare på), og den er ganske liten, vasen altså, og det passet meg så bra. Jeg har også endelig kjøpt meg en hammershøi vase som jeg har ønsket meg så lenge, og jeg gikk for rosa akkurat som din! Jeg fikk nemlig penger til å kjøpe meg noe fint til bursdagen min. Hurra for litt materialistiske gleder?

    • Ida

      Takk for at du alltid kommer tilbake til bloggen min Mathilde Nicoline ♥ Og nå er det jo ikke rart du henger etter med blogginnleggene mine – du har jo sommerferie! Ellers syns jeg det er fantastisk at du har kjøpt deg både sånn vase med metallokk og den fineste vasen i hele verden (den rosa Hammershøivasen)! Og så lenge man ikke er helt gal når det kommer til forbruk syns jeg man skal unne seg sånne ting man virkelig har ønsket seg. Det er jo når man har ønsket og lengtet at man setter mest pris på noe 😉 PS. Den teen er bare fantastisk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *