Vakre broderier

De siste årene har jeg fått øynene opp for broderier. Nydelige og gammeldagse broderier av blomster og dyr på både putetrekk og i rammer. Jeg minnes at jeg var ekstra glad i å brodere i håndverkstimene på grunnskolen. Men jeg var ikke så veldig opptatt av å benytte meg av sluttresultatet. Jeg var selvfølgelig stolt av hva jeg hadde brodert, men ga det som regel i gave til mamma eller bestemor. Men nå, nå er det som at gammeldagse broderier har fått en ny renessanse. De dukker opp over alt. Og gjerne i form av noe helt annet enn det de opprinnelig var. Og jeg kjenner meg inspirert.

Denne pc-mappa for eksempel. Den har jeg jo vist dere før, og den er  utrolig fin! Jeg angrer bittert på at jeg ikke sikret meg den. Jeg vil anta at dette broderiet har vært en duk eller et putetrekk i sitt tidligere liv. Tenk så fint at det nå kan brukes i form av den fineste pc-mappa jeg har sett. Heldig er den som eier den!

De på Postludium er spesielt flinke til å gjenbruke broderier. Sånn som på disse veskene.

Jeg har veldig hardt for å bare gå forbi disse nydelige veskene. Men så har jeg en avtale med meg selv om at jeg skal være helt sikker på at alt jeg kjøper skal bli brukt. Og dessverre kjenner jeg på en følelse av at en slik veske kan bli hengende for mye i skapet. Jeg er alt for sterkt knyttet til hverdagsveska mi skjønner dere 😉 Men en pc-mappe eller et broderi i en ramme kan bli aktuelt på sikt. Vi får se hva jeg kommer over.

Og det dukker vel opp noe etter hvert. Og om det ikke gjør det, kan jeg jeg jo ta saken i egne hender og brodere noe selv. Det er jo faktisk blitt litt «inn» å brodere igjen, og dermed mer tilgang på mønster og materiale. Bare at mye som broderes nå er slagord. Men det er jo kult det også. Hehe, kanskje jeg kan brodere et slagord om katt eller noe lignende. Hva med «Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea»? Lurer på hva kjæresten ville ha sagt til det…

4 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *