Gammel påskestemning

Jeg syns det er så koselig når bruktbutikkene pynter til påske. Når ordentlig gamle kyllinger, harepuser og gule ting kommer fram. Jeg fryder meg over denne pynten, for den er virkelig annerledes enn nåtidens påskepynt. Den er på en måte litt mer detaljert og fargefull. Og ikke så minimalistisk som det vi ofte pynter med i dag. Men denne harepusen tror jeg er av litt nyere art.

Og gule lampeskjermer, rutete duker og blomstrete kaffekopper er spredt rundt omkring i kriker og kroker. Man får nesten følelsen av at det bor noen her. Det er bare så koselig.

Denne fine ullgenseren ga meg ordentlig påskestemning. Jeg fikk litt sånn Fjols til fjells-følelse av den. Den har et nydelig mønster. Og spesielt i denne fargekombinasjonen av yndig blått og krem. Kanskje det er noen av dere som vet hva ullgenseren heter?

Og det er generelt gult det rettes fokus på i denne perioden – naturlig nok. Men jeg ser også at vårlige motiver som fugler og blomster også forbindes med den gamle påskestemningen. Og jeg er så glad for at det stadig dukker opp flere bruktbutikker som gir oss tilgang på denne gamle stilen. Disse bildene er tatt hos Edels Antikk og Retro og Postludium.

For mange føles det kanskje litt rart å kjøpe brukt, men husk at selv om det er gammelt, så kan det bli nytt for deg. Og det er også som oftest noe ikke alle andre har – noe unikt. Jeg digger det iallefall, og må anstrenge meg for å ikke kjøpe alt jeg kommer over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *