Mine bruktfunn i 2017

Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg satt igjen med følelsen av at jeg ikke hadde gjort så mange bruktfunn i 2017. For når jeg begynte å gå gjennom alle bildene fra i fjor innså jeg at jeg faktisk hadde kjøpt ganske mange fine brukte ting. Kanskje forskjellen fra tidligere år har vært at jeg ikke har funnet så mange av tingene på loppemarked, men heller på finn.no og i bruktbutikker. Og at jeg dermed har betalt litt mer for de da. Her er iallefall det jeg fant:

Masse stoff med fine farger og mønster. I form av putetrekk og diverse, men påtenkt til helt andre ting som skjørt og gjenbruksnett.

En 5-armet lysestake i sølvplett, med masse fint «mønster» på. Denne fant jeg for en 50-lapp på loppis. Der gjorde jeg nok et scoop vil jeg tro, for jeg har sett lignende til salgs for mellom 200 og 400 kroner.

Krimbok fra en av de beste krimforfatterne ♥

Et gammelt brodert ullputetrekk for en 100-lapp.

Et Gullregn ovalt serveringsfat fra Stavangerflint. Et finn.no kjøp som rett og slett var en investering, for det var ikke veldig billig. Men verdt det – for jeg elsker det!

Et annet funn fra finn.no var denne mugga fra Porsgrunn Porselen. Hvit med gulldetaljer og fra 50-tallet. Denne har jeg brukt mye.

Metallfatet har jeg også brukt mye. Det brukes ofte til frokoster, og sto adventspyntet på stuebordet hele desember. Det betalte jeg bare 20 kroner for. Porselensfatet fra Figgjo har både blitt brukt som skål under blomsterpotter og til brødskiver. Og et av mine aller kjæreste bruktfunn gjennom året er kammerstaken som ser ut som den er laget av messingblonde. Tekoppen står enda ubrukt, og må nok sendes videre til noen andre som blir å bruke den. Sånn må man tenke slik at ting ikke bare blir stående.

Her ser dere den samme kammerstaken fra siden. Den er bra fin, ikke sant? Og sammen med to andre messinglysestaker jeg også fant i 2017. Jeg syns å huske at jeg betalte 10 kroner stykket for alle tre.

Så fant jeg dette fine vintagekortet. Så koselig, og altfor fint til å gi ifra seg.

Og jeg overrasket meg selv veldig da jeg kjøpte et smurfeblått plisséskjørt for 50 kroner på Fretex. Smurfeblått er ikke akkurat «min farge», men oi hvor glad jeg er i det skjørtet. Det er laget i et tynt og svalt stoff (dog ikke 100 % bomull), og er helt perfekt for sommerbruk. Det har god vidde, og det når til midt på leggen. Et riktig så godt kjøp vil jeg si.

Jeg fant også en liten syltetøykrukke for fem små kroner.

Flere gamle glass som disse fine vinglassene, og noen mindre som er perfekt til portvin og akevitt. De små bruker kjæresten som cognac-glass. Hehe, dere skulle sett han når han sitter og leser bok og holder i det lille stettglasset på den mest elegante måten.

Og enda flere tefat med gullkant. Både fra Stavangerflint og Porsgrunn Porselen. Pluss en kjempefin finsk duk i rødt med striper. Alt dette for 18 kroner.

Jeg fant enda mer stoff til framtidige syprosjekter, et Care Bears julekort, og et gammelt hvitt bomullsputetrekk med broderier.

Sånn her ser putetrekket ut med pute inni, og jeg er glad i det at jeg hater når det er til vask. Disse gamle bomullsputetrekkene som er vasket tusen ganger, er noe av det mykeste man kan ligge på. Jeg ønsker meg mange flere.

På Edels antikk og retro fant jeg dette fine serveringsfatet i metall. Også hadde jeg jo fire av disse cocktailglassene fra før, og ble veldig glad når jeg fant to til.

Så som dere ser var det mye fint jeg fant. Og alt er stadig i bruk (bortsett fra tekoppen), og da anser jeg det for gode kjøp å være. Ikke minst er det artig å kjøpe brukt. Man bidrar til miljøet, og får noe unikt som ikke nødvendigvis alle har. Også må man jobbe litt for å få tak det man vil ha. Faktisk fikk jeg merke i 2017 at man må jobbe enda hardere nå. For det virker som at flere og flere har fått øynene opp for å handle brukt – noe som selvfølgelig er bra med tanke på miljøet, men det bidrar til at prisene presses opp. Samtidig må man være litt mer på hugget også. Men igjen, mye av tanken bak bruktkjøp, er at det bidrar til miljøet.

Gjorde du noen gode bruktfunn i 2017?

2 Comments

    • Ida

      Tusen takk 😉 Ja det fatet, den «blonde»messingstaken og den hvit mugga med gullkant er de fineste bruktfunnene fra i fjor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *