Rolig helg

Vi har rolig helg i kattelivet. Og vi nyter det vi liker best – hverandres selskap, Earl Grey Blå Blomst i den lille tekanna og i isbjørnkoppen fra Svalbard som jeg fikk av kjæresten, en frisk bukett på nattbordet, den deilige senga vår med rosa lin-sengetøy, sollys i vinduskarmen, utsikt til masse fugler, og den etterlengtede tredje boka om Ingrid fra Barrøy. Og til ære for Roy Jacobsen var denne setningen ekstra lang og full av komma. Har dere enda ikke lest bøkene om Ingrid fra Barrøy, må dere løpe til biblioteket sporenstreks. For det er rett og slett helt nydelige bøker.

Ellers kan jeg fortelle dere hvorfor jeg sitter inne på en slik fin soldag. Joda, kattelivfrøkna har fått konstatert betennelse i den venstre hofta(!). Og det er ikke noe å anbefale, for det er grusomt vondt. Men heldigvis har legen min ordnet meg en hel haug med sterke smertestillende. Og når man er bedøvet fra omtrent topp til tå, så gjør vi som vi pleier – vi gjør det beste ut av det. Selv om vi må holde oss i ro.

Egentlig så trodde jeg at det bare var eldre folk som kunne få betennelse i hofta. Besteforeldre og den generasjonen. Men så viser det seg at å gå på glattis med rullende grus oppå kan gi hoftetrøbbel for folk i alle aldre. Også fikk jeg vite nå at en av mine beste venninner hadde hoftebetennelse i begge hoftene når hun var 17 år (før vi ble kjent), på grunn av alt for tunge platåsko. Haha, godt den moten ikke er så framtredende nå. Så selv unge folk kan få hoftebetennelse. Men det hjelper dessverre ikke meg, for jeg føler meg fortsatt gaaaammel her jeg ligger helt i ro. Håper dere har en fin dag! Hilsen Ida, 70 år.

8 Comments

 1. Jeg har lest bok 1 om Ingrid og elsket den!! Må lese de to andre også. Så fælt med hofta di, jeg følte meg også 70 med en helt stiv rygg som ikke ville stå oppreist, men det var nok litt mer kortvarig og mindre vondt enn din hofte. Masse god bedring, ta vare på deg selv!

  • Ida

   Haha, ja ikke sant 😉 Man føler seg plutselig veldig gammel når man får sånne type plager. Men tenk på venninna mi som hadde hoftebetennelse i en alder av 17. Hun må iallefall ha følt seg gammel. Jeg har ihvertfall lært at jeg skal være litt mer forsiktig når jeg går på glattisen. Og heldigvis plages jeg ikke med ryggen, for det kan visstnok være ganske slitsomt og ondt. Takk takk og klem til deg Mathilde Nicoline.

 2. Haha, såå rart! Eg har også betennelse i hofta…. Merkelige greier det der. Er heldigvis på betringens veg no! Håper du blir fort bra! 🙂

  • Ida

   Haha, så pussig! Så bra at du er begynt å bli bedre. Hvor lenge har du hatt betennelsen? Jeg begynner å bli ganske lei og sliten av å ha smerter, og å måtte ta det med ro. Klem fra en 70-åring til en annen 😀

   • Hahaha, 70-åring!

    Sjølve den akutte betennelsen gjekk over etter eit par veker med intensiv voltaren-behandling, men har hatt smerter av og på i eit halvt års tid, mest sannsynlig fordi behandlarane har oversett smertene eg har hatt i lysken i tillegg. No har eg endelig fått dei til å ta omsyn til det, så den nyaste teorien er at betennelsen i hofta kjem av at eg har ein underliggande senebetennelse i lysken på grunn av overbelastning. Håper MR i midten av mars gir svar, så eg kan få rett behandling og blir heilt bra!

    Skjønar GODT at du er lei! Har du òg hatt det lenge?

  • Ida

   Hei, så hyggelig at du liker det kruset 😉 Dessverre gjør vi også det, og bruker det nokså mye. Det er mange gode minner knyttet til det. Så beklager men jeg kan dessverre ikke selge det til deg. Hilsen Ida

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *