Chia fresca, helg og basselusker

Hei kjære blogglesere. Det er fredag og sol. Og smilet går derfor helt opp til ørene. Sola har vært så etterlengtet etter en lang og litt tung mørketid, så man kan ikke annet enn å bare glise stort hver gang man kjenner de varme solstrålene i ansiktet. Dog er det et litt snørrete glis i dag. Vi har nemlig vært litt uheldig å få litt basselusker innabords i kattelivet. Ikke uvanlig på denne tiden. Det verst er nok at jeg er ganske så stemmeløs, og det er ganske hardt for den syngeglade kattelivfrøkna med gitarspillende kjæreste.

Men jeg skal nok komme meg gjennom det med ingefær, sitron, timian og gurkemeie. Ja det er mange gode naturlige remedier man kan bruke i slike stunder. Visste dere for eksempel at timian er bra for tett nese. Og et mye bedre alternativ enn nesespray som tørker ut slimhinnene. Men selvfølgelig er det ikke bestandig man klarer seg uten nesespray.

Men jeg har et annet godt tips til dere. Nemlig chia fresca – en forfriskende drikk med sitron og chiafrø. Og veldig enkel å lage. Man blander bare 1 spiseskje chiafrø og saften fra en halv sitron i et stort glass vann, for deretter å sette det i kjøleskapet i 10 minutter. Da vil frøene mykne seg opp, og bli til en litt grøtaktig masse. Det høres kanskje litt ekkelt ut, men man blir fort vant til det. Også kan man jo gjøre sånn som jeg ofte gjør – å drikke det før chiafrøene blir myke. Jeg syns begge deler er like godt.

Chiafrø er jo som kjent et superfrø, og veldig bra å innlemme i kosten. Jeg bruker chiafrø i både bakverk, frokostgrøter og smoothie. Men jeg syns dette er en veldig enkel måte kan få i seg litt ekstra omega 3 på. Jeg opplever også at chiafrø er godt for magen. Derfor drikker jeg chia fresca flere ganger i uka. Man kan også «pimpe» opp drikken litt om man ønsker det. Jeg har sett oppskrifter med både, lime, agurk og diverse bær. Her er nok alt lov.

Men nå må jeg nesten runde av, og flytte meg bort til vinduskarmen for å nyte siste rest av dagens solstråler. Bianco ligger allerede der å nyter varmen i pelsen. Ifølge storm.no skal det bli muligheter for å nyte nydelig sol hele helga. Men for oss blir det nok en rolig helg med fokus på å blir frisk. Og dersom formen tillater det drar vi i barnebursdag i morgen. Håpe dere alle får en kjempefin helg, uansett planer! Riktig god helg fra oss i kattelivet ♥

4 Comments

  1. Håper formen er bedre nå! Tips fra meg: i det siste har samboeren min begynt å koke masse ingefær i vann påen gang og lage ingefærkonsentrat. Den blir suuupersterk, så du trenger bare litt sammen med varmt vann og du føler deg som et nytt menneske etterpå. Så trenger man ikke tenke så mye på å kutte opp ingefær hver gang man skal ha seg te!

    • Ida

      Ingefær bruker jeg enten å koke te av, eller å spise rå. Og gjerne flere ganger i uka. Men det her hørtes jo veldig lurt ut, for da har man alltid litt konsentrat stående i kjøleskapet. Dette skal jeg prøve 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *