Cheesy weekend

For litt siden hadde vi besøk av svigerforeldrene mine, og de hadde med seg en kjempefin gave til oss. En spennende pose fra Helmersen Delikatesser. Skal vi se hva som var oppi?

Der var det nemlig massevis av gode og luksuriøse herligheter – oster, kjekser og marmelader. Og det var et par av ostene jeg ikke hadde smakt før, og det er alltid spennende. Men også litt skummelt. For selv om jeg er en osteglad person som liker mange oster som både lukter tåfis og fjøs (les: Tallegio, Ridderost, Port Salut og Norzola), er jeg likevel ømfintlig for oster som er for stramme på smak. For eksempel Jarlsberg og oster laget av geitemelk (og jeg som har vokst opp med besteforeldre som hadde geiter).

Det var Chèvre, speltkjeks med urter og en fransk ost som heter Brillat Savarin. En bløt og kremaktig ost med en sart og mild smak. En veldig god ost! Jeg leste en plass at dette er osten for «feinschmeckeren». Med andre ord perfekt for undertegnede – som har blitt rene luksusdyret de siste årene.

Oppi posen var det også fikenmarmelade (som jeg ELSKER), og en italiensk ost som heter Robiola. Denne er litt som brie i konsistens, og ganske kraftig på smak.

Vi fikk også rød plommetomatsyltetøy, brie, en eksklusiv parmasan (som jeg også ELSKER), og en pakke Sætre Snackers. Sistnevnte skal visstnok gi et sprøere kjeksliv. Så da får vi bare håpe på det beste. Hehe! Men en ting som iallefall var helt sikkert, var at vi hadde en skikkelig cheesy weekend – med nydelige oster. Gaver som det her er bare de aller beste!

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *