Mørketid

Mørketid – JuleIdas glede og kos, kattelivfrøknas dvaletid og en bloggers fryd og frustrasjon. Ja mørketida er alt det på en og samme gang. Den gir meg så mye stemning, en kos som bare er på denne tida av året, men samtidig er jeg så trett. Hodet og kroppen tror det er natt allerede før middagen er spist. Og aller helst vil jeg sove mer enn 12 timer hver natt. Ja til og med Bianco sover mer nå.

Jeg prøver å utnytte det lille dagslyset som er. Jeg skriver lister over ting jeg skal ta bilder av, og jobber som på et samlebånd. Værsågod neste! Men lyset er ikke godt nok. Ikke så langt nord på denne tiden. Og ikke for en som har blitt en mer kresen fotograf det siste året. Derfor tar jeg sjeldnere bilder nå. Jeg bruker heller energien på andre ting, og jeg prøver heller å «fange» stemningen. Kanskje det er litt mørketid på kameraet også? Men det får det bare være, for man kan ikke få i pose og sekk. Dagslyset kommer tidsnok det – likeså bildene med bedre kvalitet. Nå må bare energien gå til å nyte det som er akkurat nå – nemlig den vakre mørketida, og alt som følger med den. Både det gode og det mindre gode.

2 Comments

  1. Åh denne mørketiden og foto? Det er krise da. Jeg har hatt noen profesjonelle oppdrag de siste dagene, og selv midt på dagen er det altså såå mørkt. Får bare tenne stearinlys og håpe at det lysner snart, ta i bruk fotostativet og ta bilder av ting som står stille.

    • Ida

      Takk for gode tips Mathilde Nicoline 😉 Det er sannelig ikke lett å ta bilder i mørketiden nei. Jeg tenker bestandig på dere fotografer i sånne situasjoner. Hvor glad jeg er for at jeg ikke trenger å jobbe så hardt for gode bilder så ofte som dere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *