Egenpleie

November er en av de månedene jeg tar meg ekstra god tid til egenpleie. Hodet er trøtt av mørket, og både hud, hår og negler skriker etter fuktighet. Det slår aldri feil, og i år er intet unntak. Enkelte dager føler jeg for å bare legge meg i en balje med vann – så tørr er huden nå. Men vann forverrer jo bare. Visste dere det? At vann bidrar til tørrere hud. Og at såpe eller dusjsåpe også tørker ut huden. Det visste faktisk ikke jeg før jeg fikk psoriasis, og begynte å «vanke» jevnlig på hudavdelingen på sykehuset. Men nå er jeg flink skal dere høre. Jeg dusjer ikke for ofte, og bruker kun dusjolje. Bare ved helt spesielle anledninger som feks. jul, kan jeg lure meg til en liten dæsj Rosemary & Peppermint-dusjsåpe.

Til hendene er favorittene akkurat nå L:A BRUKET sin Salvia/Rosmarin/Lavendel-håndkrem og Clarins Hand and Nail Treatment Cream. Førstnevnte er laget av naturlige ingredienser, gir mye fuktighet og dufter så deilig. Håndkremen fra Clarins er som barndomsminner i en tube. Mamma brukte denne håndkremen når jeg var lita, og hun smurte alltid hendene på sengekanten rett før hun la seg. Innimellom fikk jeg lov å sove i dobbelsenga sammen med henne, og jeg husker så godt hvordan lukta bredte seg i et mørkt og kjølig soverom. Lukt gir sannelig sterke minner. Clarins sin håndkrem gir også god og varig fuktighet.

Til tørre og sprukne negler har jeg brukt Yves Rocher sin Anti-Breakage neglforsterker. Den fungerer bra, men jeg er på utkikk etter et godt neglserum fra et annet merke. Er det noen som har noen gode tips? Til håret har jeg funnet et helt fantastisk merke – nemlig Davines. De er miljøvennlige, bruker naturlige ingredienser og fungerer godt på mitt tynne og slitte hår. Akkurat nå tester jeg ut MELU conditioner. Jeg merker at håret blir bedre etter jeg bruker den, men jeg sliter litt med å bli venn med lukta som minner meg litt for mye om «gammel dame». Hehe, der var vi tilbake til det med lukt igjen.

Den siste måneden har jeg blitt mye flinkere til å rense huden daglig. Jeg bruker fortsatt Ole Henriksen sine produkter. Både rens, skrubb og dagkrem. Men favoritten til ansiktet akkurat nå, er The Body Shop sin honningansiktsmaske. Og bre denne utover ansiktet er som å dykke i en verden av eteriske oljer og ro. Jeg blir så avslappet når jeg bruker den. Jeg tror nesten jeg sovnet av et par ganger jeg hadde den på. Så denne burde du prøve!

Og vi over 30 må jo også huske på å forebygge. Så nå har jeg akkurat tatt denne i bruk. Vi får se om det hjelper… Men egenpleie kommer iallefall til å stå høyt på prioriteringslista mi framover også. Jeg kjenner at det er godt for kroppen. Og husk på – å ta vare på kroppen, er å ta vare på psyken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *