Earl Grey Blå Blomst

En av mine to absolutte favoritt-teer som jeg ikke klarer meg uten, er Solberg & Hansen sin Earl Grey Blå Blomst. Det var egentlig storebror som var hekta på den og alltid hadde den med seg overalt hvor han dro. Og når storebror lagde meg en kopp perfekt trukket Blå Blomst (som vi kaller den for), var det den beste koppen med te jeg noensinne hadde smakt. Alt andre lager, smaker bedre enn når man lager det selv. Har du lagt merke til det? Jeg ble iallefall etter hvert så glad i den, at den ble fast inventar i teskapet mitt. Og der skal den forhåpentlig alltid være!

Jeg hadde en liten tekrise i vår når jeg oppdaget at Taras (der jeg alltid har handlet Earl Grey Blå Blomst), sluttet med Solberg & Hansen sin variant. Men jeg kontaktet Solberg & Hansen på facebook, og fikk navnet på andre forhandlere som selger den. Og siden kjæresten har jobbreiser i Oslo støtt og stadig, kjøper vi den nå på Stockfleths på Oslo City. Det er litt mer styr enn å kjøpe den i Tromsø, men hva gjør man ikke for å få yndlingsteen sin! Bonus er at teposene til Stockfleths er veldig fine. Gråpapirposer er så enkelt og litt gammeldags.

Earl Grey Blå Blomst er en klassisk svart te med bergamott og kornblomst. Den har litt mer kraftig og aromatisk smak enn «vanlig» Earl Grey, og passer like godt alene, som til både kaker, frokost og kvelds. Jeg brygger den på 90 grader i ca 4 minutter. Da syns jeg den blir perfekt. En kopp hverdagslykke jeg rett og slett ikke klarer meg uten.

Visste dere forresten at navnet Earl Grey stammer fra oppfinneren av blandingen – The Earl of Grey. Lederen av The East Indian Company.

 

One Comment

  1. Rannveig Nilsen

    Ingen TE smake bedre enn den du å bjoj lage <3 🙂 BTw fint innlegg som vanlig Å te som du "elske" 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *