Sov godt

I går var det den internasjonale søvndagen. Og jeg må si jeg er veldig glad for at det fokuseres på søvn, som er noe av det viktigste vi trenger i livet. Viktigere enn mat faktisk. Visste du det? Mange i dag sliter med å få sove, av ulike årsaker. Selv skal jeg innrømme at søvnen ofte ikke er optimal. Men jeg har noen små tips og triks som jeg ønsker å dele med dere. De fikser ikke vanskelige søvnproblemer, men kan bidra til litt mer avslapping og kos. Og kos er vel ikke noe man sier nei takk til ♥

1 Stillhet og ro. For meg er det umulig å sove i bråk. Jeg vet mange som klarer det, og det beundrer jeg de for. Men siden jeg er på motsatt side, må jeg noen ganger ty til ørepropper. Spesielt når det er uvær og det blåser så kraftig, at det høres ut som hele soveromsveggen skal brekke i to. Da er øreplugger redningen min. Disse her så jo bra ut.

2 Behagelig sengetøy. Dette flanellsengesettet er fra Kid Interiør, og er fantastisk mykt å ligge i. Det koster litt, men er av god kvalitet. Og i og med at jeg sover så godt i det, syns jeg at jeg virkelig får valuta for pengene. Og finnes det noe bedre enn å legge seg nydusjet i helt rent sengetøy? Jeg tror ikke det.

3 Behagelig nattøy. Mange sover best uten en tråd på kroppen, men skal man ha på seg nattøy – må det være behagelig. Denne vårlige nattkjolen fant jeg på Lindex. Ikke bare er den blomstrete og fin. Den er også kjempemyk i stoffet.

4 Varme føtter. Deilige ullsokker eller lester er et must for meg og de kalde føttene mine. Og fryser man på føttene, da får man ihvertfall ikke sove. Jeg er så heldig å ha flere bestemødre som strikker til meg, men til de av dere som ikke har det, gjør sikkert disse ullsokkene fra Barfota også jobben.

5 Beroligende dufter. Lavendel, kamille og ylang ylang er dufter som kan virke beroligende på kroppen. Man kan kjøpte eteriske oljer og smøre seg med, eller man kan helt enkelt tenne et deilig duftelys på nattbordet før man legger seg. Man må bare huske å blåse det ut før man sovner. Dette duftelyset fra Yankee Candle har nydelig lukt. Også hjelper det jo at det kommer i en så fin krukke. Er det kanskje flere her som er svak for ting som ser fine ut?

6 Mørkt soverom. Å ha et mørkt soverom er et mine beste tips for god søvn. Vi som bor i nord-Norge vet at dette kan bli en utfordring på sommeren. Det blir jo aldri mørkt… Da kan man ty til en sovemaske som denne fine fra Glitter. Her er det også klar beskjed til både mann og eventuelle barn (håper de kan engelsk), om at de ikke skal forstyrre deg. Men dersom sovemaske ikke er tingen for deg, kan du jo gjøre som meg og klistre soveromsvinduene med aluminiumsfolie (og håpe på at naboene ikke tror du er en raring som er redd for aliens eller dyrker jazz-tobakk).

7 Søvndyssende lesestoff. Og her er det gode gammeldagse bøker og blad som gjelder. Man skal ikke lese på pc, mobil og nettbrett. Det sterke lyset bidrar bare til at man blir mer våken. Å lese funker godt for mange. Man roer liksom ned med en bok i hånden. For eksempel pappa som ikke leser en gang. Han trenger bare å holde boka i hånden, så sovner han. Det er verre for den snille stemora mi som får boka i hodet akkurat i det han sovner. Hehe, hva gjør man ikke for kjærligheten! Og kjærlighet kan du lese om i denne samleboksen med Jane Austenbøker fra Penguin Classics – som er to die for. Alle de fine klassikerene, så pent dekorerte (jeg har faktisk to av disse bøkene, og de er virkelig fine).

Så der har du mine tips for å sove godt, og jeg håper at de kan bidra til god søvn for deg også. Eller en koselig og avslappende stund før du skal sove. Da gjenstår det vel bare å si god natt og sov godt 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *