Sunnere nøttebrød

Nå når det nærmer seg helg er det godt å ha noe ekstra og kose seg med til frokosten. Og aller helst har jeg lyst på croissanter. Men de får vente til påsken, for de er dessverre litt for usunne. Men hvis du vil ha noe kjempegodt som samtidig ikke er for usunt, kan jeg anbefale dette nydelige nøttebrødet. Det er Funksjonell Mat sin sunnere brødmiks som er basisen, så det er veldig enkelt å lage. Det er kompakt og søtlig på smak, med en knasende god skorpe. Og bonus – det er lavt på karbohydrater, og holder blodsukkeret stabilt, i motsetning til «vanlig» brød.

Ingredienser: Sunnere brødmix fra Funksjonell Mat – 50 g valnøtter – 50 g mandler – 25 g hasselnøtter – 25 g gojibær – 1 ss sukrin gold.

Tilbered brødet som forklart på pakken, og bland inn alle nøttene og gojibæra før deigen blir for kompakt. Smør den medfølgende brødformen og fyll deigen oppi. Deigen er bra mye større en formen, men det trenger du ikke å bekymre deg for. For deigen er så kompakt, og hever såpass lite at den holder seg på plass. Når du har fått alt oppi formen klapper du toppen med litt vann, for deretter å drysse sukrin gold over. Dette vil gi en sprø og søtlig skorpe. Brødet skal så stekes midt i ovnen på 175 grader i 70 minutter. Jeg bruker å ta brødet ut av formen det siste kvarteret, slik at bunnen også får mulighet til å bli sprø. Noen ganger har dette tatt litt tid, og da har jeg bare stekt brødet litt lenger.

Ahh, det både lukter og smaker så nydelig når det er helt ferskt.

Og aller best smaker det med smør og hvitost, og en god kopp te ved siden av. Håper dere liker det like godt som vi i kattelivet. Vi nyter det ihvertfall med god samvittighet.

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *