Vinterferie

I helga hadde vi oss en aldri så liten vinterferie hos pappa og stemora mi – i nydelige Henningsvær. Henningsvær som er så vakker med sine små pastellfargede hus, fiskebåter, og små gater. Og nå på vinteren får man assosiasjoner til selveste Skomakergata når barna sparker gjennom gatene. Lofotfisket var godt i gang, og hver morgen klokken åtte dro alle båtene ut på rad og rekke, for å returnere med slagside på ettermiddagen. Noe som tyder på god fangst. Og 10000 tørka torskehoder henger pent på plass – som Unni Wilhelmsen synger så pent i Natta Sola. Bortsett fra at torskehodene ikke hadde begynt å tørke, og det var nok ikke riktig 10000 enda.

I tradisjonen tro var vi på kafè på Lysstøyperiet. Vanligvis er det deres berømte kanelsnurrer som står på menyen, men siden de var utsolgt, ble det kokospai og ostekake med lemoncurd istedet. Det var så godt. Været var helt fantastisk fint, og bidro til mange fine små gåturer – og en av de endte opp på Knusarn hvor vi drakk kakao og Lofoten Apa. Vi dro også en liten tur inn til Svolvær på Min Sirkel bruktbutikk, som nå hadde endret navn til Lias bruktbutikk. Og hold dere fast! Der fant jeg 4 Figgjo Symfoni dyptallerkener. Tenk! Jeg som som skrev på bloggen for bare litt over en uke siden at jeg hadde så lyst å samle på denne serien. Men at den er vanskelig å oppdrive. For en flaks!

Vi hadde noen helt fantastiske dager i Henningsvær, som dessverre gikk så altfor fort. Tiden flyr i godt lag heter det vel. For selv om Henningsvær i seg selv byr på så mye fint, er det jo tiden lamme pappa og stemora mi som betyr aller mest for meg ♥ Men det var også godt å komme hjem til den lille kosepusen som hadde hatt sin «vinterferie» sammen med mommo. Og med meg hjem hadde jeg en nydelig god Earl Greyte med fersken fra Drops, og en helt ny lue som den snille stemora mi strikket til meg. Snakk om å være bortskjemt 😛 Jeg føler meg så utrolig heldig. Og jeg håper alle dere andre også har hatt fine vinterferiedager med sol og godt selskap.

7 Comments

 1. Suzanne

  Så utrolig flotte bilda, Ida! Æ ser at dokker har kosa dokker nærmest glugg ihjel. Dokker var nu bra heldige med været også. Klæm fra klimaflyktningen, som gjerne sku ha vært i nord sammen med dokker på den turen der.

  • Ida

   Hehe, ja ingenting sørpå kan måle sæ med et sånt vær i nord, ikkje saint? 😉 😀 <3 Men æ må innrømme æ ønske mæ sørover æ å når det e mye regn og dårlig vær. Vi kan nesten heller ikkje tru at vi va så heldig med været. Vi sku egentlig reise dit helga før, og da va det omtrent en halv dag sol hele helga. Flaks altså 😉

   • Suzanne

    Hehehe, ja noen ganga skal man ha flaks, og æ e heilt enig i at ingen steda kan måle sæ med nord, når været e strålanes. 😀 <3

 2. Monica Skogstad

  Det va kjempekoselig med besøk, synd det va så kort….men vi gleda oss tel neste gang….superfine bilda 🙂

  • Ida

   Jaaa, vi storkosa oss 😉 <3 😀 Men dagan gikk så fort. Vi glede oss masse te neste gang vi kommer :*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *