Tapetdrømmer

Tapet drømmer josefina

Fosefina tapet beige

Claras tapet

I disse dager går jeg bare rundt å drømmer om fine tapeter. Spesielt småblomstrete og fargerike tapeter ala William Morris, Liberty, og andre fine fra blant annet Tapetorama. Jeg skulle ønske jeg var så modig at jeg turte å tapetsere hele leiligheten i tapeter fulle av blomster og farger. Men det syns jeg virker veldig skummelt. Man er liksom så fastlåst når man først har gjort det. Jeg er frigjort og flink med farger og mønster når det kommer til interiør som puter, gardiner og pynt – slike ting man lett kan bytte ut. Men kattelivfrøkna er nok litt mer forsiktig av seg når det kommer til hva som skal limes fast på veggene. Så hos oss er samtlige vegger i kremhvit.

Men så har det seg slik at at når vi kjøpte leiligheten vår for halvannet år siden, så var hovedsoverommet gjort om til barnerom. Med 3 store fisker malt på den ene veggen. Vi malte et par tre strøk med kremhvit farge over, men konturene av fiskene er fortsatt under malingen. Jeg tenkte at jeg kunne leve med det, men hver gang jeg skrur på nattbordlampa lyser de i mot meg. Og nå har jeg blitt lei. Så i og med at maling ikke kan fjerne fiskene, er vi rett og slett nødt til å tapetsere. Jeg tenkte en liten stund over hva som kunne passe, og kom på at jeg hadde sett en del fine, og litt nøytrale tapeter i bloggen til Underbara Clara. Mange av Claras tapeter er fra Borås Tapeter, så jeg besøkte nettsiden deres, og bestilte hjem noen prøver. Er de ikke fine? Når vi fikk de, stod valget mellom den helt til venstre og den helt til høyre. Og valget er nå falt på den til venstre – Josefina i fargen beige. Josefina er fra Jubileums-kolleksjonen til Borås Tapeter, og kommer i 4 forskjellige farger – blå, beige, grønn og grå, med hvitt i bunnen. Tapeten består av firkløvere i et klassisk espaliermønster, og jeg syns den er både litt gammeldags og moderne på samme tid. På det nederste bildet ser dere kjøkkenet til Underbara Clara, og hun har Josefina i grått. Jeg må si at jeg er fornøyd med valget. Ikke minst fordi jeg går litt utenfor min egen komfortsone når veggene ikke bare er kremhvite lenger, men mest fordi jeg fikk kjæresten med på det. Nå gjenstår det bare å få tid til å gjennomføre tapetseringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *