Blomsteråret 2016

I januar 2016 bestemte jeg meg for at mitt nyttårsforsett skulle være å utfordre meg litt med blomster. Og da spesifikt snittblomster. Jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn, men potteplanter er dessverre bare ikke helt min ting (bortsett fra sommerblomster). Jeg har alltid elsket frodige og varierte buketter, men endte likevel oftest opp med å kjøpe en enkel bukett med roser. Rosebuketter er enkle, pene, ikke alt for dyre, og lett å stelle. Og ofte varer de lenge. Og de er virkelig fine, men likevel syntes jeg det var på tide å utfolde seg litt kreativt. Jeg hadde lyst å kjøpe blomster jeg aldri hadde hatt før. Farger jeg sjelden brukte, og putte de i andre vaser enn «standardvasene». Og slik ble resultatet.

tulipaner

Det ble en myk start. I januar kjøpte jeg tulipaner i assorterte farger.

februar-bukett

I februar, derimot, kom den første litt annerledes buketten komponert av meg. Det ble hodenellik i rosagrønn farge, med rosa vaxblomst og eukalyptus. Dette var første gang jeg kjøpte eukalyptus. Og jeg ble rett og slett forelsket. Den både lukter og ser nydelig ut. Buketten fikk stå i en splitter ny gammelrosa Kählervase. Jeg som hadde sverget på at jeg ALDRI skulle ha Kählervase. Men så dukket nydelige Hammershøi opp.

mars-bukett

Tidlig i mars lagde jeg en bukett av rosalilla tulipaner, gåsunger og rosa vaxblomst.

bukett-april

Til påsken slo jeg på stortromma og fylte leiligheten med påskeliljer i potter, tulipanbuketter, gåsunger, og denne nydelige buketten som bestod av ferskenfarget grennellik, eukalyptus, hvite tulipaner og hvit vaxblomst. Som dere ser ble Hammershøi-vasen flittig brukt.

bukett-mai

I april fikk jeg denne nydelige buketten av den snille kjæresten min ♥ De ferskenfargede grennellikene stod fortsatt veldig fint fra forrige bukett, så jeg puttet de bare inn buketten jeg fikk. Ordentlige «Ida-farger», sa pappa da han så den.

roser

Til nå hadde jeg vært flink å prøve ut nye blomster, så i mai kjøpte jeg en enkel rosebukett i gammelrosa.

roser-juni

I juni ble det mest fokus på sommerblomster til verandaen, og det ble enda en enkel rosebukett på kjøkkenbordet. Men denne fargen var veldig spesiell. Nesten en blanding av rød, rosa og korall. Jeg har ikke sett akkurat denne fargen hverken før eller siden.

bukett-juni

Jeg lagde også denne buketten i juni, og den bestod av hvite og rosa grennellik, rosa margeritter fra verandaen, og hundekjeks fra vår frodige natur. Jeg syns det er veldig hyggelig å plukke markblomster å bruke i buketter.

bukett-tante

I juli lagde jeg denne blomsteroppsatsen til min kjære tantes grav. Den var laget av hvite hagestokkroser, hvit pelargonia, hvit cosmos (alle fra verandaen min), og ryllik fra en gavmild grøft. Tante hadde fortalt meg før hun døde at hvit cosmos var hennes favoritt-sommerblomst. Og dette var litt spesielt siden jeg akkurat da hadde bestilt hvite cosmosfrø som jeg skulle så. Oppsatsen stod i oasis i en terrakottaskål.

cosmos-mugge

I alle sommermånedene plukket jeg mye blomster fra hagen min (verandaen). Her ser du cosmos i en ny gammel mugge.

bla-bukett

Når høsten kom skulle bestemor drenere rundt huset. Da måtte alle de nydelige sommerblomstene bøte med livet. Heldigvis var jeg på besøk, og ga de nytt liv i frodige og fargerike buketter og oppsatser. Hagen til bestemor er stor og velfylt, så det var en sann glede å kunne forsyne seg med hva jeg enn fant. Jeg lagde denne oppsatsen i rosa, lilla og blå nyanser.

rosa-bukett

Og denne i rosa.

orange-bukett

Og denne buketten i høstlige farger.

bukett-september

Så kom september og jeg fikk disse nydelige ferskenfargede store rosene hos kjæresten i bursdagsgave. Han kjenner meg bra godt og vet hva jeg liker. Jeg hadde som vanlig litt bukettfyll stående, og supplerte med det. Synes den ble lekker!

hortensia

I oktober dristet jeg med til å kjøpe hortensia som snittblomt (for aller første gang). De kostet 260 kr, men så fikk jeg mye blomster i volum. De stod pent i over 2 uker. Og fargen var så nydelig at jeg tok meg i å beundre de hver gang jeg gikk forbi kjøkkenbordet.

bukett1

Novemberbuketten bestod av burgunderfargede roser, rosa grennellik, hvit stjerneskjerm (astantria), eukalyptus og en hvit langstilket blomst jeg ikke husker navnet på. Er det noen av dere som vet, kanskje? Buketten ble uansett aldeles nydelig, ikke sant?

desemberbukett

I desember hadde jeg i tillegg til julestjerner, svibler og litt furukvister og annet vintergrønt, en nydelig bukett som inneholdt amaryllis, røde roser, rød skimmia og en gammelrosa blomst jeg ikke vet navnet på. Det var første gang jeg hadde amaryllis, og jeg må si jeg ble bra fornøyd.

glitterbukett

Året ble avsluttet med noe jeg tidligere har sett på som litt glorete – en hvitrosa vaxblomstbukett med glitter. Men nå plutselig likte jeg den SÅ godt (kanskje smaken endrer seg litt når man prøver mye nytt). Men så var den jo så fin. Og passet rett inn i planene jeg hadde for borddekkingen på nyttårsaften. Jeg har fått flere komplimenter for den.

Det var litt av blomsteråret 2016, og når jeg ser på alle bildene ser jeg jo at jeg har mer enn oppfylt nyttårsforsettet mitt. Jeg har kjøpt blomster jeg før aldri så på en gang. Og jeg har koset meg ordentlig med å komponere og være kreativ. Dette har nok vært det fineste nyttårsforsettet jeg noensinne har hatt. Ikke bare har det gitt meg mye i form av kreativitet og kos. Men det har også gitt meg mestringsfølelse, tvunget meg til å prøve nye ting, og det føles som en helt ny verden har åpnet seg for meg. Jeg har oppdaget eukalyptus, vaxblomst, stjerneskjerm, cosmos, hortensia, amaryllis og nellik. Og hvem hadde trodd at «begravelsesblomsten» nellik skulle være så fin. Den er kanskje en av mine nye favorittblomster. Nå håper jeg at jeg kan fortsette denne gode «trenden» i 2017. Jeg elsker blomster! Blomster gjør meg rett og slett glad!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *