Romjulstapas

juletapasen1. juledag er alltid den store slappe-av-dagen hjemme hos oss. Da er det pyjamas, kos og avslapping som råder. Så da orker vi ikke å lage så mye mat. Vi spiser derfor julemiddagsrester som vi supplerer med enkle, men gode tapasretter. I år, som mange år før lagde jeg derfor dadler i bacon, lefseruller med både spekeskinke og røkt ørret, og speltrundstykker med ribbekjøtt, hoisinsaus og purreløk. Dette er supergodt og tar ikke så lang tid å lage. Sånn her gjør du:

Dadler i bacon:
Bruk store og stenfrie (helst økologiske) dadler, som du surrer inn i skivet bacon. Pass på at du ikke har for mye bacon rundt hver daddel. Da vil den ikke steke ordentlig. En strimmel med skivet bacon gikk til 3 dadler. Legg de i ildfast form og stek de på 200 grader i ca 20 minutter. Dersom du ikke syns baconet virker ferdigstekt, kan man bruke varmluft eller grill på slutten av steketiden.

Lefseruller:
Man kan bruke akkurat de «lefsene» man selv ønsker. Tortillalefser, potetlumper eller fullkornslefser. Jeg brukte helt vanlige tortillalefser. Så smører man helt enkelt alle lefsene med et lag kremost naturell og fyller deretter på med enten spekeskinke eller røkt ørret eller laks. Rull de ferdigsmurte lefsene som pølser og skjær i biter.

Speltrundstykker med ribbe, hoisinsaus og purreløk:
Kjøp Veggen speltrundstykker og stek de som angitt på posen. Del opp i 4 biter og smør de med hoisinsaus, legg på ribberester, og ha deretter enda litt mer hoisinsaus oppå. Kutt tynne strimler med purreløk, og topp rundstykkebitene rikelig.

tapas

Så der her du litt tips til helt enkel juletapas, hvor du i tillegg får brukt litt rester etter julemiddagen. Husk at man ikke skal kaste mat. Det er ikke mye som skal til for å forvandle de kjedeligste rester til gourmetmat. Ha en videre fin romjul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *