Naturlig julepynt

hvit-julestjerne

pepperkake-hjerte

notter

kjokkenbenk

pepperkake-kjokken

img_7290

krans

julepynt

pepperkakehjerte

svibla

De siste årene har jeg blitt veldig glad i å ta i bruk naturen når jeg skal pynte til jul. Faktisk er det litt «in» akkurat nå. Og man ser denne trenden i mange interiørblad. For meg er det ikke en «moteting», men snarere et ønske om å gå tilbake til tradisjoner fra gamledager. Det føles mer riktig med tanke på miljøet. Dessuten er jeg ikke så glad i for mye plastikk og bling i jula. Jeg syns det rett og slett er penere med naturlig julepynt, og jeg får mer julestemning av det. Derfor pynter jeg med juleblomster som julestjerner og svibler. Som oftest har jeg røde julestjerner, og hvite og rosa svibler. I år kjøpte jeg også en hvit julestjerne med røde nervetråder. Jeg syns den var helt nydelig og spesiell.

Jeg bruker også kongler, mose, og kvister. Både til blomster og kranser. Og jeg syns det er både koselig og dekorativt å sette et par grankvister i en liten glassvase. På kjøkkenbordet, stuebordet og kjøkkenbenken står det ofte røde epler, klementiner og nøtter i skåler. Også bruker jeg å pynte med pepperkaker. Store pepperkakehjerter som jeg pynter med melisglasur, og henger opp. På kommoden vår i gangen, på kurvene i bokhylla på soverommet, og over kjøkkenbenken. De første dagene etter at pepperkakehjertene er hengt opp, dufter det aldeles nydelig av pepperkaker i hele leiligheten.

Men noe av det aller aller viktigste for å skape lun julestemning, er selvfølgelig levende lys. Vi er flinke på å bruke levende lys store deler av året, men i jula har vi alltid ekstra mye te-lys og stearinlys. Da står det kanelhus, te-lysholdere, lykter og staker i alle rommene. Jeg er spesielt glad i bruke lyslykter. Det føles mindre brannfarlig. Bruker du naturen når du pynter til jul?

«Nature never goes out of style»

 

One Comment

  1. […] 7. Kjøpe rød Ilex og ha i en vase oppå en hvit duk på kjøkkenbordet. Jeg ble så inspirert av av Mariell for to år siden når hun hadde kjøpt en sånn fin Ilex, men glemte det helt av midt oppi all sykdommen til Bianco i fjor. Men i år dere! Forøvrig har jeg også lyst å pynte ekstra mye med granbar, kongler, julestjerner, svibler og amaryllis i år. For naturlig julepynt skaper så lun og fin stemning! […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *