That time of year…

Hei og god lørdag! Håper alle har hatt en god start på helga, og at Visa-kortene forhåpentligvis ikke gløder rødt etter gårsdagens Black Friday. Personlig er jeg litt motstander av at handelsstanden holder på slik at de bidrar til ytterligere overforbruk, og dårlige tilstander for planeten vår. Vi må jo huske på at vi bare har en jordklode. Og den må vi ta godt vare på! Selvfølgelig har tanken streifet meg at jeg kaster litt stein i glasshus når jeg sier dette. Jeg har tross alt benyttet meg av gode tilbud denne uken jeg også. Men jeg kjøpte ting jeg trengte. Og i så tilfelle syns jeg Black Friday er helt greit. Kjøper du ting du skulle kjøpe uansett, men bare ventet på et godt tilbud, syns jeg det blir noe annet. Det som jeg ikke liker med slike dager som Black Friday, er at folk blir så revet med, og ender opp med å kjøpe ting bare for at de får høye rabatter. Vel, vi kunne nok diskutert dette temaet ihjel. Mange er nok sikkert uenig med meg. Jeg slår ihvertfall et slag for gjenbruk og håper vi klarer å roe ned forbrukssamfunnet vårt. Jeg starter med meg selv.

I dag blogger jeg fra senga – med feber, potte tett rennenede nese og frustrasjon. Det passer selvfølgelig aldri å bli syk. Men akkurat nå, passet det ekstremt dårlig for JuleIda. Jeg som skulle ta helgevasken, sette på julemusikk, og kose meg med advenstpynting i går. Bah, snakk om dårlig tidspunkt å bli syk på. Det er jo ingenting juleaktig me snørr og gugg og gørr. Jo, vent litt, nesa mi er like rød som Rudolfs 😛 Hehe, ja man må jo prøve å se det positive i alle situasjoner. Men fra spøk til alvor, så er denne tida på året høysesong for basselusker. I år syns jeg ganske mange jeg kjenner har gått å hostet i lengre perioder. Selv fikk jeg influensa i oktober, med påfølgende bronkitt som varte i over 3 uker. Så derfor tenkte jeg å dele mine beste tips når basseluskene kommer snikende.

that-time-of-yearEt must når jeg er syk. Fra venstre: Peppermynteolje til å gni på brystet – veldig bra når man har bronkitt, Fribol halstablett med propolis, Zyx halstablett med smertestillende – klarer meg ikke uten når jeg har veldig vondt i halsen, mykt snytepapir – helst med balsam, nesespray med pepperynte, saltvannspray – jeg bruker mengder av det, Rihnoil neseolje – for sår nese.

forkjolelse2

Ellers er jeg superfan av å bruke naturlige «remedier», sånn som ingefær, hvitløk, sitron og honning. Gurkemeie er noe jeg også har brukt en del det siste året. Jeg blander en teskje ut i vann med pittelitt pepper, og prøver å huske på å drikke det daglig. Da virker det forebyggende. Ingefær kan jeg hakke opp å spise rå, men jeg liker også veldig godt å koke ingefærte og blande i sitron. For de som liker det søtt, gir honning en god smak. Ingefærte med sitron og honning lindrer godt på sår hals. Hvitløk tygger jeg rå. Den tygges fort, mens jeg kun puster gjennom munnen, for da blir ikke smaken så intens. Har jeg ørebetennelse bruker jeg å pakke et delt hvitløksfedd i et tynt papir å putte det i øret. Det lindrer allerede etter en halvtime. Har jeg mye slim i halsen er sitronvann den aller beste redningen.

askepott

Alt dette hjelper meg godt, men vi vet jo alle at den aller beste medisinen (bortsett fra søvn og hvile) er å se en Disneyfilm under dyna. Denne gangen følte jeg for Askepott ♥ Og med lester på beina, og en god å varm kattepus i fotenden av senga, blir JuleIda frisk i en fei! Det er ihvertfall lov å håpe.

∼ God helg alle sammen ∼

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *