JuleIda

juleida

Vet dere hva! Nå har jeg lagt (jule)bånd på meg SÅ lenge. Jeg har ikke sagt et ord om hva jeg driver med her hjemme. Hva jeg faktisk har drevet med i over en måned nå. Jeg er nemlig så glad i jula og alt som har med den å gjøre, at jeg starter jula mye tidligere enn de fleste. Allerede i midten av oktober kan jeg finne på å sette på julemusikk, tenne kongerøkelse og lage meg en kopp julete. Som regel er det restene av fjordårets julete, for ofte har ikke årets kommet i butikkene enda. Jeg kjøper klementiner så snart jeg får tak i. Julebrus har jeg drukket i minst 3 uker. Og jeg har allerede rukket å spise røkt julepølse med rødkål. Jeg er nesten helt i mål med alle julegavene. Bare et par gjenstår. For julegavelista, den lages i august. Og i år har jeg til og med hengt opp splitter nye julegardiner i vinrød fløyel.

Jeg er så glad i jula, at jeg for et par år siden fikk kallenavnet JuleIda ^_^ Og det er jeg slettes ikke lei meg for. Det kunne ikke ha passet bedre. Så lurer dere kanskje på hvorfor jeg «skjuler» at jeg starter jula mi tidligere enn de fleste… Vel… Opp gjennom årene har jeg fått mange kommentarer fra folk på at jeg er litt vel tidlig ute. At jula fra gammelt av ikke starter før adventen er over – bare et par dager før selve julaften. At i adventen pyntes det med lilla, og når juletreet pyntes lillejulaften, først da kommer det røde og nissene også opp. I barndommen gjorde vi det nesten alltid på denne måten. Men da jeg var ungdom startet mamma og jeg en ny tradisjon. Vi pyntet med rødt når vi følte for det, og juletreet ønsket vi å pynte 5 dager før jul, istedet for på lillejulaften. Å for en julestemning vi fikk av kunne nyte det fine juletreet vårt litt lenger. Da jeg fikk min første leilighet, ønsket jeg å pynte juletreet enda tidligere. Det ble pyntet 12 desember. I årene siden da har jeg vekslet mellom alt fra 5. desember til 12. desember. Detter er noe jeg liker å gjøre. Jeg elsker jula og den herlige stemningen som omkranser oss, så hvorfor kan jeg ikke ha den litt lenger… Dessuten er det veldig mange ting som skal ordnes og gjøres i forbindelse med jul. Slik at jeg føler en større ro rundt alt når det spres utover lengre tid.

I fjor valgte jeg å følge strømmen, og ventet med alt av jul til slutten av november. Dessverre ble det litt for stressende for meg, og jeg følte at jeg ikke rakk alt jeg ønsket å gjøre. Så selv om mange reagerer på at jeg starter jula så tidlig, så velger jeg å gjøre det. For det passer for meg. Å dette er egentlig dagens budskap fra JuleIda. Gjør det som passer deg. Skap dine egne tradisjoner. Ønsker du rosa juletre – ha det! Liker du å spise nøttesteik på julaften – gjør det! Ønsker du å pynte tidlig – gjør det også! Alle må få lov å «feire» jula på sin måte. Og jeg håper at alle kan respektere at vi har og skaper forskjellige tradisjoner. At vi koser oss er vel uansett det aller viktigste. Og framover tror jeg faktisk ikke jeg blir å ta hensyn til de som syns at jeg starter jula for tidlig. Nå følger jeg mitt eget råd – jeg gjør det som passer meg best. Og jeg er jo JuleIda ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *