Rødbetesuppe er noe jeg absolutt kan anbefale. Dette er første gang jeg smakte det, og jeg skal innrømme at den smaker litt spesielt. Litt «jernaktig». Men så inneholder jo rødbeter mye jern, så det er kanskje ikke rart at det smaker litt av det da. Men jeg syntes suppa smakte godt. Jeg tror jeg kan si at dersom du ikke liker hermetiserte rødbeter på glass, så blir du nok ikke å like denne suppa heller. Oppskrifta satt jeg sammen selv, etter å ha surfet litt nett. Jeg ønsket at den skulle være enkel. Egentlig bruker jeg ikke oppskrift når jeg lager mat, jeg smaker meg frem. Og det er sånn denne suppa ble til. Til 2 personer trenger du:
* Ca 500 g rødbeter * en potet * en gul løk * 4 hvitløksfedd * 2 ss smør
* 2 grønnsaksbuljongterninger * ca 5 dl vann * en skvett fløte
* salt, pepper og annet ønskelig krydder
Surr løk og hvitløk i smøret. Ha deretter rødbeter og potet i kasserollen, og sett på svak varme i 10 minutter. Pass på at det ikke svir seg. Fyll på vann og buljongterninger, og la det småkoke i ca. 45 minutter under lokk. Rødbetene skal være møre. Bruk stavmikser for å kjøre suppen helt glatt. Dersom du syns suppen er for tykk kan du tilsette litt vann. Smak til med krydder. Jeg brukte litt chili explotion og ganske masse estragon. Det roet ned jernsmaken. Til slutt rører du inn en skvett fløte slik at suppa får litt rundere smak.
Advarsel! Rødbeter inneholder MYE fargestoff, og etterlater fjøla rød og fin. Plastfjøl er nok det beste man kan bruke.
Server med Crème Fraîche og ristet brød.Håper det smaker, vel bekomme!
Som Wenche sier i God Morgen Norge 🙂